Παντρεμένοι με περισσότερα από ένα παιδιά

Ένας από τους λόγους που ένα ζευγάρι παντρεύεται είναι για να κάνει οικογένεια και για να αποκτήσει παιδιά. Οι περισσότεροι παντρεμένοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά ολοκληρώνουν την ευτυχία τους και προσθέτουν χαρά και ώθηση στο γάμο τους.
Ένα φαινόμενο της εποχής μας είναι ότι κάποια παντρεμένα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μόνο ένα παιδί. Αυτό συμβαίνει κυρίως για οικονομικούς λόγους γιατί τα παιδιά έχουν επιπλέον έξοδα και για δύο παντρεμένους ανθρώπους, ειδικά στο ξεκίνημα του κοινού βίου τους, αυτό αποτελεί ένα εμπόδιο. Επιπλέον όταν εργάζεται και ο άντρας και η γυναίκα δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να αφοσιωθούν στο μεγάλωμα των παιδιών τους.
Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί λόγοι για δύο παντρεμένους ανθρώπους ώστε να αποφασίσουν να κάνουν περισσότερα από ένα παιδιά. Ένας βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι τα παιδιά είναι ευτυχία για ένα παντρεμένο ζευγάρι, τους δίνουν χαρά και ευτυχισμένες στιγμές. Ειδικά όταν το ζευγάρι είναι ήδη ευτυχισμένο τα παιδιά τους δένουν ακόμη περισσότερο.
Επιπρόσθετα κάποια αντικείμενα από το πρώτο παιδί, όπως η κούνια, το καροτσάκι, κάποια ρούχα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα επόμενα παιδάκια. Συνεπώς τα έξοδα δεν είναι τόσα πολλά όσα φαίνονται.
Όταν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε δύο παντρεμένους ανθρώπους και μοιράζονται τις καθημερινές τους δουλειές σίγουρα θα υπάρξει χρόνος για το μεγάλωμα των παιδιών και ο χρόνος αυτός με έναν σωστό προγραμματισμό της ημέρας, θα γίνεται ολοένα και πιο εποικοδομητικός.
Ένας ακόμη λόγος για να μη μείνει ένα παντρεμένο ζευγάρι με ένα μόνο παιδάκι είναι η σκέψη ότι οι γονείς κάποια στιγμή ίσως δεν μπορούν να είναι δίπλα στα παιδιά τους. Όταν το παιδάκι έχει αδέλφια μπορεί να στηριχτεί σε αυτά και να μη νιώσει ποτέ μόνο του στις δύσκολες ή στις ευτυχισμένες στιγμές.
Σε μία οικογένεια με περισσότερα από ένα παιδιά, τα παιδιά μεγαλώνουν με πιο υγιή τρόπο. Μαθαίνουν να μοιράζονται, γίνονται πιο δοτικά και λιγότερο κακομαθημένα.
Κατά κοινή παραδοχή τα παιδιά είναι ευτυχία. Γιατί λοιπόν να μην αποφασίσει ένα ζευγάρι να γεμίσει τη ζωή του με έντονες στιγμές, φέρνοντας στον κόσμο χαρούμενα παιδιά;

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παντρεμένοι με περισσότερα από ένα παιδιά"

 • Κάποιοι λόγοι για να παντρευτεί κάποιος

  Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε αναρωτηθεί: " Γιατί να παντρευτώ;". Αυτό το ερώτημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ γιατί στην εποχή μας οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να το κάνουν ή όχι, σε αντίθεση με παλιότερα που ήταν μονόδρομος για ένα ζευγάρι που ήθελε να κάνει οικογένεια.

 • Αυξανεται η μέση ηλικία γάμου

  Αυξάνεται συνεχώς η μέση ηλικία του γάμου σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Στη Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία γάμου βρίσκεται στα 30 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα παραπάνω, σχεδόν στα 32 χρόνια κατά μέσο όρο!

 • Γλυκά των γιορτών

  Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα :)
  Τα γλυκά των γιορτών δεν κάνουν κακό από μόνα τους. Τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες όταν είνα φτιαγμένα με καλά και αγνά υλικά (μέλι, αλεύρι, καρύδια κλπ) δεν πρέπει να μας ανησυχούν και μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα σε λογικές ποσότητες.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

  Σαφώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους.