Βάπτιση ( Διαδικασία Βάπτισης )

Για να τελεστεί η βάπτιση στην εκκλησία χρειάζεται να προσκομιστεί ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού που βαπτίζεται. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον Δήμο στον οποίο δηλώθηκε η γέννηση του παιδιού.
Μετά την τέλεση της βάπτισης ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο συντάσσει Δήλωση Βαπτίσεως. Οι γονείς προσκομίζουν στον ληξίαρχο του τόπου καταχώρησης της γέννησης ή του τόπου κατοικίας τους τη δήλωση αυτή και δηλώνουν το όνομα του παιδιού. Η δήλωση βάπτισης πρέπει να γίνει μέσα σε 90 ημέρες απο την ημέρα τέλεσης του μυστηρίου, διαφορετικά οι γονείς επιβαρύνονται με μικρά πρόστιμα.

Άρθρα σχετικά με "Βάπτιση ( Διαδικασία Βάπτισης )"

 • Η τέλεια βάπτιση

  Άπειρα φαντάζουν όσα πρέπει να σκεφτούν και να οργανώσουν οι γονείς του νεοφώτιστου για να είναι όλα τέλεια κατά τη διάρκεια της τελετής της βάπτισης. Αν όμως οργανωθείτε και τα κάνετε με αγάπη θα καταφέρετε να οργανώσετε μία όμορφη βάπτιση και να ικανοποιήσετε, τόσο το μωρό σας, όσο και τους καλεσμένους σας.

 • Νυφικό μακιγιάζ

  Το νυφικό μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό για τη συνολική εικόνα της νύφης. Η μέλλουσα νύφη μπορεί να επιλέξει να κάνει μόνη της το μακιγιάζ. Ακόμη κι αν επιλέξει κάποιον επαγγελματία να της κάνει το νυφικό μακιγιάζ είναι καλό να διαβάσει τα παρακάτω:

 • Ημερομηνίες διεξαγωγής γάμων

  Όταν θα αποφασίζετε να ορίσετε την ημερομηνία που θέλετε να παντρευτείτε καλό είναι να γνωρίζετε τις ακόλουθες ημέρες κατά τις οποίες απαγορεύεται να τελεστεί το μυστήριο του γάμου. Σύμφωνα με την εκκλησία το μυστήριο του γάμου δεν επιτρέπεται: 1) 5-6 Ιανουαρίου (των Φωτών)

 • Δικαιολογητικά γάμου ( θρησκευτικός γάμος )

  Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την τέλεση ορθόδοξου γάμου είναι:

  • Πιστοποιητικό αγαμίας καί ασχέτου συγγενείας από την ενορία του τόπου της τελευταίας κατοικίας των μελλονύμφων (απαιτούνται 2 μάρτυρες). Μετά την έκδοση του πιστοποιητικού αγαμίας από την ενορία σας, θα το επικυρώσετε στη Μητρόπολη.
  • Ευχές για βάφτιση

   Ευχες για βάφτιση: - Ολόθερμες ευχές για το μωράκι σας, να το δείτε όπως επιθυμείτε! - Γάμος και βάπτιση μαζί, ωραία εμπειρία. Διπλή χαρά, διπλή γιορτή, διπλή και η ευτυχία. - Εγκάρδια συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για το νεογέννητο. - Χίλιες ευχές για το μωράκι σας!