Όταν η μαμά λείπει για δουλειές

Πολλές μαμάδες επιλέγουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Συνήθως οι περισσότερες ευθύνες της καθημερινότητας "πέφτουν" στις εργαζόμενες μαμάδες. Είναι όμως εφικτό μία εργαζόμενη μητέρα να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια και ταυτόχρονα το μικρό αγγελουδάκι να μεγαλώνει με ασφάλεια. Η πρώτη εναλλακτική λύση για τη φύλαξη ενός παιδιού είναι ο παππούς και η γιαγιά. Έτσι η εργαζόμενη μανούλα θα είναι ήσυχη για την ασφάλεια του παιδιού της και το παιδάκι θα νιώθει οικεία και δεν θα χρειάζεται να προσαρμοστεί σε ένα καινούργιο περιβάλλον.
Αν δεν έχετε κάποιο συγγενικό πρόσωπο να σας κρατάει το παιδί, όσο εσείς λείπετε για δουλειές, βρείτε μία νταντά. Σίγουρα αυτή η λύση δεν είναι οικονομική αλλά θα μπορείτε να έχετε ένα σίγουρο ωράριο, το οποίο θα καθορίσετε εσείς. Ψάξτε πολύ προσεκτικά για μία νταντά. Είναι καλό να είναι ένα άτομο ειδικευμένο, με γνώσεις παιδικής ψυχολογίας και καλές συστάσεις. Μία δημοφιλής λύση είναι ο βρεφονηπιακός σταθμός. Το ωράριο είναι σταθερό και υπάρχει αξιόλογο και καταρτισμένο προσωπικό. Επιπλέον το παιδάκι θα κοινωνικοποιηθεί, θα αναπτύξει τις ικανότητές του μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια και τις άλλες δραστηριότητες εντός του βρεφονηπιακού σταθμού. Επιλέξτε έναν κατάλληλο βρεφονηπιακό σταθμό και αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε η επιλογή σας να είναι σωστή και ασφαλής για το παιδί σας.
Όταν η μανούλα λείπει για δουλειά είναι σημαντική η βοήθεια του συζύγου. Μοιράστε τις δουλειές και οργανώστε ένα έξυπνο πρόγραμμα ώστε να προλαβαίνετε να κάνετε όσα πρέπει, κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο ρόλος του συζύγου συνήθως είναι καταλυτικός. Τέλος, μην ξεχνάτε πως σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που έχετε με τα παιδιά σας και θα πηγαίνετε στη δουλειά σας ήρεμη και χωρίς τύψεις.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Όταν η μαμά λείπει για δουλειές "

 • Συμβουλές για νοικοκυρά και εργαζόμενη γυναίκα (Ρόλοι μιάς γυναίκας)

  Στη σύγχρονη κοινωνία πολλές είναι οι γυναίκες που είναι νοικοκυρές και εργαζόμενες μαζί. Ειδικά σε ένα αστικό κέντρο, που οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, είναι δύσκολο μία γυναίκα να ισορροπήσει όλους τους ρόλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις ώστε να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις της.

 • Συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες

  Πολλές είναι οι μανούλες που εργάζονται και παραπονιούνται ότι δεν περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Είναι λογικό ο χρόνος να σας φαίνεται πάντα λίγος μιάς και κάθε μανούλα θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το παιδί της.

 • Καλώς ήρθατε

  Πολλές φορές τα παντρεμένα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μια γιορτή στο σπίτι τους ή να καλέσουν τους φίλους τους στο σπίτι. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μαζί με φίλους έχουν την τιμητική τους στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης. Για να διασκεδάσετε όλοι μαζί και τα παιδιά σας διαβάστε τις παρακάτω μικρές συμβουλές:

 • Η κατάλληλη babysitter

  Πολλά είναι τα ζευγάρια που δουλεύουν και οι δύο με αποτέλεσμα να πρέπει να υπάρχει κάποιο άτομο που να φροντίζει τα παιδιά. Όταν ο παππούς και η γιαγιά δεν μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τότε μένει η λύση μιάς babysitter.

 • Παιδιά και χρήση κινητού

  Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν ένα απαραίτητο αντικείμενο για τα παιδιά. Με τα κινητά τηλέφωνα επικοινωνούν με τους γονείς και τους φίλους τους. Επιπλέον βοηθούν στη δημιουργία της προσωπικής τους ταυτότητας, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας.