Υποσχέσεις της νέας χρονιάς

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ενώ το σπίτι μοσχοβολάει θαλπωρή οι μανούλες είναι καλό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να θέσουν τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Τα λάθη του προηγούμενου έτους διαγράφονται και οι νέες υποσχέσεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχονται. Υποσχέσεις στη σχέση με το σύντροφό σας, υποσχέσεις στη σχέση με τα παιδιά σας αλλά και υποσχέσεις που θα δώσετε με τον ίδιο σας τον εαυτό θα ηρεμούν την ψυχή σας. Οι υποσχέσεις της νέας χρονιάς πρέπει να είναι εφικτές και να κάνουν ευτυχισμένη τη μανούλα, μιας και μόνο τότε θα είναι και οι υπόλοιποι ευτυχισμένοι.
Πολλές μαμάδες νιώθουν ενοχές που δεν περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Σημασία έχει ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σας. Ο μητρικός ρόλος δεν είναι να τα προλαβαίνει όλα μία μητέρα και η ίδια να παραμελεί τον εαυτό της. Γι αυτό μία υπόσχεση είναι να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας: Ένα κομμωτήριο, έναν καφέ με τις φίλες σας, λίγες στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι θα μπορείτε να είστε ψυχικά ήρεμες και σωματικά ξεκούραστες ώστε να δίνετε αγάπη και χαμόγελο στα παιδιά και στο σύντροφό σας. Πολλοί είναι οι γονείς που όταν κάνουν παιδιά παραμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση και ο γάμος τους κάνει κοιλιά. Μία υπόσχεση για το νέο έτος του 2011 είναι να διαχωρίσετε τα "πρέπει" από τα "θέλω" σας. Οι θετικές αλλαγές στη ζωή σας κάνουν τα παιδιά να σας σέβονται και να χαίρονται για εσάς. Δεν είναι καλό να παραμερίζετε τις επιθυμίες σας για χάρη των παιδιών σας.
Στις υποσχέσεις της νέας χρονιάς είναι καλό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος για να υλοποιήσετε έναν στόχο σας ή να κάνετε μία αλλαγή, αξίζει τον κόπο. Πρέπει να έχετε αντοχή και θετική σκέψη ώστε να αλλάξετε τα "κακώς" γραμμένα κείμενα της οικογενειακής ζωής σας. Μόνο έτσι θα είστε ψυχικά ήρεμη και θα τα καταφέρετε. Ο μητρικός ρόλος δεν πρέπει να εκμηδενίζει τους υπόλοιπους ρόλους μιας γυναίκας. Η μητέρα είναι και γυναίκα και σύντροφος και πρέπει να κάνει και τα δικά της όνειρα πραγματικότητα. Γι αυτό πρέπει να υπολογίζετε και τις δικές σας φιλοδοξίες και τα δικά σας όνειρα. Μία ακόμη υπόσχεση για τη νέα χρονιά είναι να παίζετε με τα παιδιά σας. Το παιχνίδι κάνει και τους γονείς πάλι παιδιά, χαρίζει χαμόγελο, ευεξία και εποικοδομητικό χρόνο με την οικογένειά σας.
Είναι καλό να ξεκινήσει το 2011 με τις νέες υποσχέσεις, με διάθεση να αλλάξετε όσα σας στεναχωρούν και να δώσετε σημασία και στα δικά σας όνειρα. Αντί για κακοδιαθεσία ας είστε χαμογελαστή και αισιόδοξη μανούλα. Ας λέτε ευχαριστώ που υπάρχει υγεία αντί να γκρινιάζετε για τα προβλήματα του σπιτιού σας. Το 2011 ας είναι ένα ολόλευκο χαρτί που σιγά σιγά θα χρωματιστεί όμορφα και αρμονικά.
Καλή χρονιά σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Υποσχέσεις της νέας χρονιάς"

 • Η γιορτή της μητέρας

  Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της.

 • Συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά

  Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νηπίων είναι πολύ σημαντική ώστε να αναπτύξουν μία υγιή προσωπικότητα. Κανένας γονιός δεν είναι αλάθητος αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά και συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά.

 • Ιδέες μεγειρικής για νέες μανούλες

  Πολλές είναι οι μανούλες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και αγχώνονται για τη διατροφή των παιδιών τους. Η μαγειρική είναι μία διαδικασία που χρειάζεται φαντασία και αγάπη. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με την κουζίνα μας αρκετές ώρες.

 • Μαθήματα αγάπης για παιδιά

  Είναι καλό τα παιδιά να μάθουν να συμπονούν, να είναι ευγενικά και γενναιόδωρα. Κάποιες αρετές "καλλιεργούνται" από την οικογένεια. Γι αυτό οι γονείς πρέπει να να κάνουν μαθήματα αγάπης στα παιδιά τους.

 • Προσκόλληση στη μαμά

  Πολλά παιδιά είναι προσκολλημένα στη μανούλα τους, διαμαρτύρονται και κλαίνε όταν η μαμά τους δεν ασχολείται μαζί τους ή φεύγει από το σπίτι. Αν το παιδάκι σας είναι προσκολλημένο πάνω σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά πρέπει να βάλετε κάποια όρια ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί.