Υπάρχει ερωτική έλξη; Σημάδια

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε να μία ερωτική σχέση θα καταλήξει σε δεσμό, σε γάμο, σε συμβίωση. Αν μία ερωτική σχέση θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν μας θέλει αυτός που έχουμε επιλέξει ως ερωτικό σύντροφο. Ειδικά στην αρχή αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ερωτική έλξη, αν ο ερωτικός μας σύντροφος μας "θέλει".
Λίγο ή περισσότερο νιώθουμε τι νιώθει κάποιος για εμάς από τις λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν και κάποια σημάδια, που δείχνουν "φανερά" αν μας βλέπει πιο "σοβαρά". Για παράδειγμα όταν κάποιος θέλει μία σοβαρή ερωτική σχέση μαζί μας δεν αρκείται στα μηνύματα αλλά θέλει να ακούει και τη φωνή μας. Όταν έχεις ερωτευτεί κάποιον, σου λείπει και θέλεις να ακούς τη φωνή του. Τα μηνύματα δείχνουν "απόσταση" και ότι "αποφεύγουμε" να μιλήσουμε. Η αμεσότητα λοιπόν αποτελεί ένα σημάδι. Η άμεση επικοινωνία φέρνει κοντά τους ανθρώπους και ειδικά ένα ζευγάρι. Επιπλέον, όταν κάποιος μας θέλει και θέλει να είμαστε σε σχέση μαζί του, μας γνωρίζει στους φίλους και στις παρέες του. Όταν κάποιος μας αγαπάει και μας εκτιμά αρέσκεται να μας εμφανίζει και να μας συστήνει ως τον/ την ερωτικό του σύντροφο. Επίσης είναι διαχυτικός και τρυφερός ειδάλλως κάτι "κρύβει". Πολλές φορές ένας ερωτικός σύντροφος που δεν ελκύεται από εμάς δεν κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί μας και δεν αναφέρεται συχνά στο "εμείς". Ένας ερωτευμένος άνθρωπος κάνει όνειρα και προγραμματίζει σχέδια ώστε να ευχαριστήσει το έτερον ήμισυ του. Αν όχι ίσως κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από αυτό. Οι μικρές λεπτομέρειες, να βρίσκει χρόνο για εμάς, να μας κάνει εκπλήξεις, να μην αργεί στα ραντεβού μας γιατί ανυπομονεί να μας δει, να είναι ευγενικός ανά πάσα στιγμή αποτελούν σημάδια έλξης. Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες αλλά η μαγεία και τα παραμυθένια σκηνικά είναι συχνά σπάνια. Ας αναλογιστούμε τι θέλουμε από τον ερωτικό μας σύντροφο και αν όντως μας ελκύει, διαφορετικά, γιατί να είμαστε μαζί; Η ταύτιση και η ολοκλήρωση είναι σημαντικά ζητήματα. Ίσως είναι θεμιτό να είμαστε με κάποιον γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε χωρίς αυτόν.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Υπάρχει ερωτική έλξη; Σημάδια "

 • Τι ελκύει τους άντρες;

  Πολλές φορές οι γυναίκες αναρωτιούνται τι κοιτάζουν οι άντρες σε αυτές και τι τους ελκύει. Αν και δεν υπάρχουν "κανόνες" μιας και ο κάθε άντρας κοιτάζει άλλα πράγματα, κάποια στοιχεία που παρατηρούν οι άντρες στην αρχή μιας γνωριμίας είναι τα εξής:

 • Τι κοιτάζουν οι άντρες σε μία γυναίκα;

  Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί εμείς οι γυναίκες, "Τι πραγματικά κοιτάζουν οι άντρες;". Δύσκολες οι απαντήσεις και ακόμη πιο δύσκολο να μπούμε στην ψυχοσύνθεση των αντρών. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα που κοιτάζουν οι άντρες είναι κοινώς αποδεκτά και γνωστά.

 • Ζευγάρια διαρκείας

  Μπορεί στον ερωτικό μας σύντροφο να μας τράβηξε η πληθωρική του προσωπικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας κρατήσει για πάντα κοντά του. Οι σχέσεις με διάρκεια είναι ένα μεγάλο ζητούμενο πολλών ανθρώπων. Η μονιμότητα είναι μία δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

 • Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μικρότερους άντρες;

  Στην εποχή μας πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν έναν νεότερο άντρα ως ερωτικό τους σύντροφο. Συνήθως αυτό είναι κατακριτέο ενώ κρίνεται φυσιολογικό όταν γίνεται αντίστροφα. Γιατί όμως οι γυναίκες επιλέγουν έναν μικρότερο ηλικιακά άντρα;

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.