Τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα αποκριάτικο πάρτι;

Οι απόκριες πλησιάζουν και πολλοί είναι οι γονείς που θα οργανώσουν κάποιο αποκριάτικο πάρτι ή θα πάνε σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι φίλων. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα γι αυτό πρέπει να οργανώσετε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Καταρχήν ίσως κάποιο παιδάκι παρουσιάσει κάποια αλλεργία στα προϊόντα του μακιγιάζ, τα οποία χρησιμοποιούμε στις απόκριες. Γι αυτό ένα εικοσιτετράωρο πριν, δοκιμάστε τα προϊόντα στο χέρι ή στο πόδι του παιδιού σας ώστε να επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι αλλεργικό. Διαφορετικά επιλέξτε ως προϊόντα μακιγιάζ τα δικά σας καλλυντικά. Τα ρουζ, τα μολύβια ματιών και τα glitter είναι κατάλληλα ώστε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ. Αν το παιδάκι εμφανίσει κάποιον ερεθισμό από την αποκριάτικη στολή θα του χαλάσει τη διάθεση. Γι αυτό μιας και οι αποκριάτικες στολές φτιάχνονται από συνθετικά υφάσματα, φορέστε στο παιδάκι σας μία λεπτή μπλούζα και ένα βαμβακερό κολάν κάτω από την αποκριάτικη στολή του. Έτσι θα μπορέσει να απολαύσει το αποκριάτικο πάρτι.
Κάτι που ίσως δεν πάει καλά σε ένα αποκριάτικο πάρτι είναι κάποιο παιδάκι να φοβηθεί τον κλόουν και να αρχίσει να κλαίει. Είναι καλό να επισκεφτείτε με το παιδί σας ένα μαγαζί με στολές ώστε να εξοικειωθεί με τα αξεσουάρ του κλόουν ή διαφορετικά, αν το πάρτι γίνει στο σπίτι σας, να ντυθεί ο κλόουν με τη βοήθεια των παιδιών. Έτσι θα διασκεδάσουν και δεν θα φοβηθούν. Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι είναι να υπάρξουν δύο ή και περισσότερες ίδιες στολές και το παιδάκι σας να "ενοχληθεί". Είναι καλό για τα παιδιά να μην έχουν την ανάγκη της αυτοπροβολής και να μάθουν να δέχονται πως ανήκουν σε ένα σύνολο ανθρώπων. Παρόλα αυτά αν θέλετε να αποφύγετε τη γκρίνια του μικρού σας παιδιού, δημιουργήστε μία αυτοσχέδια στολή ή προσθέστε στη στολή μία ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα μία όμορφη κορώνα ή ένα εντυπωσιακό ραβδάκι εάν το παιδάκι σας ντυθεί πριγκίπισσα ή νεράιδα.
Κάποιες φορές στα αποκριάτικα πάρτι ο αφρός και οι σερπαντίνες γεμίζουν το σπίτι και αυτό είναι λιγάκι κουραστικό για τους οικοδεσπότες. Γι αυτό αν οι προσκεκλημένοι σας φέρουν αφρό απλά "κρατήστε τον" σε μία άκρη και δώστε τους πολλές σερπαντίνες, καπελάκια, τρομπέτες και σφυρίχτρες ώστε να τους αποζημιώσετε. Επίσης στο τέλος του πάρτι ζητήστε από τα παιδιά να μαζέψουν όλα τα "σκουπίδια" και όποιος μαζέψει περισσότερα να κερδίσει ένα δώρο έκπληξη. Έτσι και τα παιδάκια θα ασχοληθούν με ένα ακόμη παιχνίδι και εσείς θα αποφύγετε τη φασίνα. Τέλος, βεβαιωθείτε πως το παιδάκι σας μοίρασε τις προσκλήσεις γιατί πολλά παιδάκια ξεχνούν στην τσάντα τις προσκλήσεις και δεν τις μοιράζουν στους συμμαθητές τους.
Καλή επιτυχία στα αποκριάτικα πάρτι και καλές αποκριές, με κέφι και χαρά.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα αποκριάτικο πάρτι;"

 • Απόκριες και παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν οι απόκριες και είναι μία περίοδος χαράς για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να οργανώσετε πολλές οικογενειακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των αποκριών. Έτσι θα διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας και εσείς ενώ θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά ως οικογένεια.

 • Tips για αποκριάτικο πάρτι

  Οι απόκριες πλησιάζουν και τα αποκριάτικα πάρτι έχουν την τιμητική τους. Είναι μία ευκαιρία να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και να περάσετε όμορφες στιγμές με φίλους και συγγενείς. Γι αυτό μην διστάσετε να οργανώσετε ένα πάρτι ή να συνοδεύσετε το παιδί σας σε ένα πάρτι. Τα παιδάκια κοινωνικοποιούνται με τέτοιες δραστηριότητες και διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Κάποια μικρά tips για ένα αποκριάτικο πάρτι δίδονται παρακάτω: Καταρχήν μην ξοδέψετε πολλά χρήματα στις αποκριάτικες στολες γιατί τον επόμενο χρόνο θα αγοράσετε καινούργια.

 • Άρχισαν οι απόκριες

  Άρχισαν σήμερα οι απόκριες του 2012 και τελειώνουν στις 27 φεβρουαρίου. Η τσικνοπέμπτη και το καρναβάλι πλησιάζουν και είναι καιρός για προετοιμασίες. Βρείτε εδώ μερικές ιδέες για αποκριατικες στολες, καθώς και ιδέες για Παιδικές στολές για τις αποκριες φτιαγμένες στο χέρι.

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Πώς να κινητοποιήσετε το παιδί σας στο παιχνίδι και στην άσκηση

  Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, τόσο παραμελούν την άσκηση μιας και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.