Τα πρώτα του Χριστούγεννα

Αν φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι σας προσπαθήστε να οργανώσετε μία όμορφη γιορτή αγάπης και ένα κλίμα ζεστό για την οικογένειά σας. Τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα από τα Χριστούγεννα, μπορείτε όμως να βάλετε ένα cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζει στο σπίτι και όλοι μαζί να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά στο παιδάκι σας μία χριστουγεννιάτικη ιστορία. Σαφώς δεν θα καταλάβει κάθε σημείο της ιστορίας αλλά θα νιώσει ήρεμο και γαλήνιο. Μπορείτε να κάνετε μαζί με το μωρό σας μία πράξη φιλανθρωπίας: Να συγκεντρώσετε κάποια ρούχα που δεν φοράτε και να τα προσφέρετε σε ένα ίδρυμα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα καταλάβουν την αξία της προσφοράς.
Τα πρώτα Χριστούγεννα μιας οικογένειας μαζί με τα παιδιά είναι καλό να είναι ήρεμα και να μην βγάλετε το παιδάκι από το καθημερινό του πρόγραμμα. Το γιορτινό πρόγραμμα, οι πολλές επισκέψεις, οι βόλτες στα στολισμένα μαγαζιά ίσως διαταράξουν την ηρεμία του παιδιού. Γι αυτό επιλέξτε εκείνες τις δραστηριότητες οι οποίες δεν προκαλούν γκρίνια και ανησυχία στο παιδάκι σας.
Επειδή η παιδική ασφάλεια είναι πολύ σημαντική προσπαθήστε να κάνετε έλεγχο σε όλες τις πρίζες ώστε να έχουν καπάκια ασφαλείας. Θυμηθείτε να αγοράσετε φωτάκια και στολίδια που έχουν το σήμα έγκρισης της ευρωπαϊκής ένωσης (CE). Επιπλέον είναι καλό να σβήνετε τα φωτάκια πριν πάτε για ύπνο, να μην αφήνετε καλώδια ελεύθερα στο πάτωμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σκοντάψει και να πέσει το παιδάκι σας. Γενικότερα οι γονείς πρέπει να δώσετε σημασία και προσοχή στη διακόσμηση. Είναι θεμιτό να αποφύγετε τα μακριά τραπεζομάντηλα, τον υπερβολικό στολισμό και τα επικίνδυνα στολίδια ή διακοσμητικά. Το σημαντικό είναι να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα γιορτινό και ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας.
Στα πρώτα Χριστούγεννα του παιδιού σας τα ερεθίσματα θα είναι πολλά στο γιορτινό τραπέζι. Καλό θα ήταν να ταϊσετε το παιδάκι σας πριν καθίσετε όλοι μαζί στο τραπέζι ώστε να αποφύγετε την γκρίνια. Όσο περισσότερο σεβασμό δείξετε στο πρόγραμμα του μωρού σας, τόσο πιο ήρεμες γιορτές θα περάσετε. Υπάρχει καιρός για πιο έντονη διασκέδαση όσο το παιδάκι σας θα μεγαλώνει και θα αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα.
Ευτυχισμένα και χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τα πρώτα του Χριστούγεννα"

 • Τα καλαντα των γιορτων

  Τα κάλαντα είναι μια παράδοση που θέλει να παιδιά αλλά και τους μεγάλους να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδάνε τα καλαντα στις γιορτες των χριστουγεννων, της προωτοχρονιας και των φωτων.

 • Γιορτινές προετοιμασίες και παιδιά

  Τα χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά χαίρονται ιδιαιτέρως μιας και στο σπίτι η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή και ζεστή. Είναι καλό οι γονείς να κάνουν γιορτινές προετοιμασίες ώστε να δώσουν ώθηση στη φαντασία και στη δημιουργικότητα των παιδιών.

 • Συμβουλές για χριστουγεννιάτικα δώρα

  Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο του Άγιου Βασίλη. Ό,τι και να λέμε περί οικονομικής κρίσης δεν γίνεται να στερήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τα παιδιά μας. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα "χρωματίζουν" τις γιορτινές μέρες των παιδιών.

 • Γλυκά των γιορτών

  Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα :)
  Τα γλυκά των γιορτών δεν κάνουν κακό από μόνα τους. Τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες όταν είνα φτιαγμένα με καλά και αγνά υλικά (μέλι, αλεύρι, καρύδια κλπ) δεν πρέπει να μας ανησυχούν και μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα σε λογικές ποσότητες.

 • Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δώρα στα παιδιά τους. Τα μικρά παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν τη γνώση. Μία καλή ιδέα για δώρα είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και ποιοτικά ταυτόχρονα.