Τα μυστικά του μπάνιου

Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς αγχώνονται με το μπάνιο του μωρού τους. Το άγχος αυξάνεται στο πρώτο παιδάκι αλλά και όσο το παιδάκι είναι μικρούλι. Υπάρχουν κάποια μυστικά ώστε τα παιδάκια σας να λατρέψουν το μπάνιο.
Αρχικά επιλέξτε ένα σαμπουάν και ένα αφρόλουτρο με ουδέτερο PH για το δέρμα καθώς και δερματολογικά ελεγμένο. Επιλέξτε προϊόντα με γλυκά αρώματα και συσκευασίες με παιδικά σχεδιάκια και χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο το μωράκι θα δείχνει ενδιαφέρον για το μπάνιο του και τα μπουκαλάκια θα του κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σαπουνίζετε το μωράκι σας από το κεφαλάκι προς τα πόδια, δηλαδή από τα πιο καθαρά προς τα πιο βρώμικα σημεία του σώματος. Επίσης πλένετε τα γεννητικά όργανα του μωρού από μπροστά προς τα πίσω. Μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ μασαζάκι στο νινί σας, με ένα μαλακό σφουγγαράκι ώστε να το τονώσετε και να βοηθήσετε στην κυκλοφορία του αίματος.
Τοποθετήστε στο πάτωμα της μπανιέρας ένα ειδικό, αντιολισθητικό χαλάκι ώστε να μην γλιστρήσει το μωράκι. Μην αφήνετε μόνο το μωρό σας ούτε ένα λεπτάκι, προς αποφυγή ατυχημάτων. Είναι καλό να ανοίγετε πρώτα το κρύο νερό και μετά το ζεστό. Επίσης να κλείνετε τελευταίο το κρύο νερό. Έτσι δεν θα "κάψετε" κατά λάθος το παιδάκι σας. Υπάρχουν ειδικά παιχνιδάκια που επιπλέουν στο νερό για να παίζει το μωράκι σας (Για παράδειγμα κάποιο παπάκι) κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Έτσι θα ξεχνιέται και δεν θα γκρινιάζει. Επιλέξτε απαλά προϊόντα περιποίησης, τα οποία δεν προκαλούν τσούξιμο στα μάτια. Επίσης προσοχή στη σαπουνάδα και ειδικά να μην πάει στο πρόσωπό του γιατί ίσως τρομάξει και κλάψει. Τα μωράκια λατρεύουν το νερό και με τους παραπάνω "κανόνες" θα αντιμετωπίζουν το μπανάκι ως παιχνίδι και οι γονείς δεν θα κουραζόσαστε κατά τη διαδικασία του λουσίματος. Το μπάνιο αποτελεί μία απόλαυση για όλα τα μωράκια.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τα μυστικά του μπάνιου"

 • Η υποχόνδρια μαμά

  Η υποχόνδρια μητέρα είναι υπερβολική και ως γνωστόν κάθε τι ωφέλιμο, βλάπτει στην υπερβολή του. Η υποχόνδρια μαμά επεμβαίνει συνέχεια στη ζωή του παιδιού της από φόβο και άγχος μήπως πάθει κάτι, μήπως προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή γενικά κινδυνεύσει η υγεία του.

 • Μαμ και νάνι

  Οι νέοι γονείς αγχώνονται για το "μεγάλωμα" των νεογέννητων παιδιών τους. Ο ύπνος και το φαγητό είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του νεογέννητου και οι παρακάτω συμβουλές θα "διώξουν" το άγχος σας και θα γίνετε οι καλύτερες μανούλες του κόσμου.

 • Υποσχέσεις της νέας χρονιάς

  Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ενώ το σπίτι μοσχοβολάει θαλπωρή οι μανούλες είναι καλό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να θέσουν τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Τα λάθη του προηγούμενου έτους διαγράφονται και οι νέες υποσχέσεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχονται.

 • Ραντεβού με τον παιδίατρο

  Στον παιδίατρο οι γονείς εμπιστεύονται την υγεία του παιδιού τους. Ο παιδίατρος φροντίζει τον εμβολιασμό του παιδιού, δίνει συμβουλές στους γονείς όταν το παιδάκι είναι άρρωστο και διαβεβαιώνει τους γονείς ότι το μωρό τους είναι υγιές. Γι αυτό είναι καλό να βρείτε έναν καλό και έμπιστο παιδίατρο.

 • Είναι ασφαλές το μωρό μου;

  Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την ασφάλεια του μωρού τους. Είναι καλό να είναι λιγάκι προσεκτικές αλλά να μην έχουν περιττό άγχος, μιάς και η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποτελεί μία περίοδο άγχους αλλά μία περίοδο χαράς και γλυκιάς αναμονής.