Συμβουλές για οικονομία στο νοικοκυριό

Μία οικογένεια έχει πολλά μηνιαία έξοδα και πολλά είναι τα νέα ζευγάρια που παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Η οικονομική κρίση έχει κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά και πρακτικά μυστικά ώστε κάθε οικογένεια να κάνει οικονομία στο νοικοκυριό της.
Καταρχήν το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα νοικοκυριό είναι το πρόγραμμα και η καταγραφή εσόδων και εξόδων. Μπορείτε να γράφετε σε ένα μπλοκ ποιά είναι τα πάγια έξοδά σας και πόσα είναι τα χρήματα που βγάζετε κάθε μήνα. Μ' αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πόσα χρήματα σας περισσεύουν για διασκέδαση, εξόδους, ψώνια κτλ. Είναι καλό να βγάζετε από την πρίζα όσες συσκευές δεν χρησιμοποιείτε ώστε να μην σπαταλάτε άσκοπα ρεύμα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το θερμοσίφωνο ανοιχτό αλλά να θυμόμαστε και να το κλείνουμε σύντομα (Συνήθως για να ζεσταθεί το νερό απαιτούνται 15- 20 λεπτά). Ακόμη και στην επιλογή ενός κλιματιστικού μπορούμε να γλιτώσουμε κάποια χρήματα. Μιάς και υπάρχουν κλιματιστικά που εξασφαλίζουν οικονομία στο ρεύμα.
Κάθε νοικοκυρά είναι καλό να γεμίζει το πλυντήριο με ρούχα ή με πιάτα το πλυντήριο πιάτων ώστε να μην χρειάζεται να βάλει πολλά πλυντήρια. Στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλές προσφορές σε τρόφιμα, ρούχα, οικιακές συσκευές κτλ. Προσπαθήστε να κάνετε μία έρευνα αγοράς ώστε να επιλέξετε να κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματα που έχουν τις πιο συμφέρουσες προσφορές. Επίσης κάθε νοικοκυρά είναι καλό να χρησιμοποιεί εκπτωτικά κουπόνια ώστε να κάνει οικονομία και ταυτόχρονα να επιλέγει τα προϊόντα που χρειάζεται. Βρείτε ένα πρατήριο που παρέχει φθηνή αλλά καλής ποιότητας βενζίνη. Τέλος για οικονομία στο νοικοκυριό σας προσπαθήστε να μαγειρεύετε αντί να αγοράζετε έτοιμο φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε πιο υγιεινή διατροφή και θα εξοικονομήσετε και κάποια χρήματα.
Όταν μπορούμε και κάνουμε οικονομία χωρίς να στερούμαστε τα σημαντικά αγαθά είναι σίγουρο πως με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε, θα μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Συμβουλές για οικονομία στο νοικοκυριό"

 • Αυξήσεις στη συνδρομητική τηλεόραση

  Αυξάνεται από σήμερα το κόστος για την συνδρομητική τηλεόραση καθώς μπαίνει τέλος 10% ενώ υπάρχει και η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από τον επόμενο λογαριασμό σας.

 • Αυξανεται η μέση ηλικία γάμου

  Αυξάνεται συνεχώς η μέση ηλικία του γάμου σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Στη Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία γάμου βρίσκεται στα 30 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα παραπάνω, σχεδόν στα 32 χρόνια κατά μέσο όρο!

 • Τρεις γενιές μαζί

  Όταν η συγκατοίκηση με τα πεθερικά είναι δύσκολη υπάρχουν τρόποι να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς όφελος όλων. Γενικότερα η συγκατοίκηση με τους γονείς μετά το γάμο είναι μία κατάσταση που ανθίζει στην Ελλάδα. Συχνά η νύφη διαπιστώνει ότι η πεθερά της είναι αυταρχική ή η μητέρα της "χώνει" τη μύτη της στα προσωπικά της.

 • Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος

  Το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;" είναι επίκαιρο και αναπάντητο. Από πολλούς παντρεμένους ακούμε συχνά, ότι μετά από πολλά χρόνια γάμου το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται.

 • Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζει η μεγάλη εβδομάδα και ο νονός και η νονά ψάχνουν να βρουν πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και είδη λαμπάδων στο εμπόριο. Πολλές φορές τα παιδιά ζητούν από τη νονά τους μία συγκεκριμένη λαμπάδα, που έχουν δει σε κάποια διαφήμιση.