Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος

Το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;" είναι επίκαιρο και αναπάντητο. Από πολλούς παντρεμένους ακούμε συχνά, ότι μετά από πολλά χρόνια γάμου το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται. Μία έρευνα δείχνει πως η συχνότητα των ερωτικών επαφών ενός ζευγαριού, μετά από 2-3 χρόνια γάμου είναι τρεις φορές την εβδομάδα ενώ μετά από εφτά χρόνια γάμου είναι μία φορά το μήνα.
Το άγχος της καθημερινότητας μας,οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές υποχρεώσεις, τα παιδιά, το οικονομικο και επαγγελματικό άγχος, έχουν ως αποτέλεσμα ένα παντρεμένο ζευγάρι να παραμελεί το ερωτικό κομμάτι. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι ώστε να αναστηθεί η ερωτική επιθυμία.
Τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα πρέπει να φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση και να μην παραμελούν τον εαυτό τους. Η οικειότητα είναι σημαντική σε έναν γάμο αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σταματάμε να φροντίζουμε την εμφάνισή μας.
Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα όταν γίνονται μητέρες, μπαίνουν στο ρόλο της μητέρας και παραμελούν το ρόλο της γυναίκας και της ερωμένης. Αντίστοιχα οι άντρες μπαίνουν στο ρόλο του παντρεμένου ή του γονιού και παραμελούν το ρόλο του εραστή. Πρέπει λοιπόν να ξαναβρούν αυτούς τους ρόλους και να θυμηθούν το πάθος και τον έρωτα, που τους ενώνει.
Το παντρεμένο ζευγάρι πρέπει να αποφεύγει τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Έστω μία φορά την εβδομάδα να κανονίζει να βγαίνει έξω, να κάνει κάποια έκπληξη ο ένας στον άλλο. Για παράδειγμα ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα εστιατόριο. Να ξανα αρχίσουν τον ερωτικό λόγο και να φλερτάρουν, όπως τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους. Είναι καλό να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη.
Η ανανέωση είναι κάτι που δίνει ώθηση στην ερωτική επιθυμία. Είτε ο ένας, είτε ο άλλος μπορούν να βρίσκουν τρόπους να ανανεώνονται. Για παράδειγμα μία εκδρομή έκπληξη, ένα κομμωτήριο για τη γυναίκα ή γυμναστική για τον άντρα. Με αυτόν τον τρόπο θα εκτονώνουν τα άγχη τους έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα η ερωτική τους ζωή να βελτιώνεται.
Πολλές φορές οι δουλειές, οι υποχρεώσεις και οι πολλές ευθύνες των παιδιών, κουράζουν το ζευγάρι και δεν υπάρχει η διάθεση για ερωτική ζωή. Παρόλα αυτά κάποιες δουλειές μπορούν να ολισθήσουν χρονικά ή και να αναβληθούν, ώστε το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά. Για παράδειγμα το super market μπορεί να περιμένει. Επίσης όταν τα παιδιά λείπουν από το σπίτι είναι μία καλή ευκαιρία να βρεθεί το ζευγάρι.
Όταν υπάρχει αγάπη, ερωτική χημεία, σεβασμός, υγιής επικοινωνία και συναισθήματα, η ερωτική ζωή του ζευγαριού μπορεί να ξαναγίνει ιδανική. Αρκεί να το θέλουν και οι δύο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος"

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.

 • Αιτίες χωρισμού

  Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.

 • Παντρεμένοι και ερωτευμένοι

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;". Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση. Μήπως όμως σε αυτό το σημείο χάνεται η μαγεία του έρωτα;

 • Αναθέρμανση μιάς σχέσης

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που μετά από κάποια χρόνια γάμου αισθάνονται ότι έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ενώ υπάρχει αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ερωτική φλόγα και το πάθος τείνει να εξαφανιστεί.

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.