Συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες

Πολλές είναι οι μανούλες που εργάζονται και παραπονιούνται ότι δεν περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Είναι λογικό ο χρόνος να σας φαίνεται πάντα λίγος μιάς και κάθε μανούλα θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το παιδί της. Παρόλα αυτά σημασία έχει να περνάτε εποικοδομητικές ώρες με τα παιδάκια σας και να νιώθουν πως ασχολείστε επί της ουσίας μαζί τους.
Τα παιδιά καταλαβαίνουν την αγάπη των γονιών και έχουν τρομερή αντίληψη των πραγμάτων.
Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας όμορφα αν ξυπνήσετε και φτιάξετε το πρωινό των παιδιών. Από την προηγούμενη μέρα είναι καλό να έχετε αποφασίσει τί ρούχα θα φορέσουν ώστε να μην αγχωθείτε το πρωί. Επίσης μπορείτε, συζητώντας όλοι μαζί, να τους πείτε το πρόγραμμά σας ώστε να νιώσουν ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι καλό να μάθετε στα παιδιά σας να κάνουν και κάποια πράγματα μόνα τους, για παράδειγμα να χτενιστούν, να ετοιμάσουν τη σχολική τους τσάντα κτλ. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν ανεξάρτητα και εσείς θα έχετε χρόνο να ετοιμαζόσαστε ταυτόχρονα για τη δουλειά.
Δώστε ένα φιλάκι στο παιδί σας πριν πάει στο σχολείο, θα νιώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Είναι καλό να συνεννοηθείτε με το σύζυγό σας για το ποιός θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε ήρεμες. Το απόγευμα που θα έχετε γυρίσει από τη δουλειά μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι για τα παιδιά, να τα βοηθήσετε στις σχολικές εργασίες τους ή να χαλαρώσετε όλοι μαζί παρακολουθώντας τηλεόραση ή συζητώντας.
Μπορείτε τα σαββατοκύριακα να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο πηγαίνοντας βόλτα με τα παιδιά σας σε κάποιο ζωολογικό κήπο, σε ένα λούνα παρκ, σε ένα παιδικό θέατρο ή κάπου έξω για φαγητό. Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν και θα αλλάξουν παραστάσεις. Προσπαθήστε να συζητάτε με τα παιδιά για όσα τα απασχολούν και να έρθετε πιο κοντά τους. Όταν υπάρχει ένα ημερήσιο πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται πιο υπεύθυνα και εσείς δεν θα αγχωνόσαστε για κάθε πρακτικό θέμα της καθημερινότητάς σας.
Τα παιδιά είναι ευτυχία και οι γονείς είναι καλό να βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν μαζί τους. Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις έτσι και η σχέση της μαμάς με το παιδί απαιτεί προσπάθεια και πάνω απ' όλα αγάπη και υπευθυνότητα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες"

  • Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά

    Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και βλέπουν λίγο τα παιδιά τους. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί. Είναι σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί.

  • Ιδέες μεγειρικής για νέες μανούλες

    Πολλές είναι οι μανούλες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και αγχώνονται για τη διατροφή των παιδιών τους. Η μαγειρική είναι μία διαδικασία που χρειάζεται φαντασία και αγάπη. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με την κουζίνα μας αρκετές ώρες.

  • Φθινόπωρο η εποχή των αλλαγών

    Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Το Φθινόπωρο ειδικά το Σεπτέμβρη η οικογένεια επιστρέφει από τις διακοπές, οι γονείς επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο τους. Συχνά το Σεπτέμβρη κάποιοι γονείς αλλάζουν εργασία ή και σπίτι.

  • Συνεργασία γονέα και παιδιού στις σχολικές εργασίες

    Μία απορία των περισσοτέρων γονιών είναι αν πρέπει να βοηθούν τα παιδιά τους με τις σχολικές τους εργασίες. Κάποιοι γονείς επιλέγουν να τα βοηθούν και κάποιοι άλλοι όχι. Το σημαντικό θέμα είναι ανεξάρτητα με τη βοήθεια των γονιών, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν το παιδί τους.

  • Όταν η μαμά λείπει για δουλειές

    Πολλές μαμάδες επιλέγουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Συνήθως οι περισσότερες ευθύνες της καθημερινότητας "πέφτουν" στις εργαζόμενες μαμάδες. Είναι όμως εφικτό μία εργαζόμενη μητέρα να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια και ταυτόχρονα το μικρό αγγελουδάκι να μεγαλώνει με ασφάλεια.