Σπορ χωρίς τραυματισμούς

Ο αθλητισμός και τα σπορ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα δυνατό και υγιές σώμα, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί: Οι μώλωπες, τα στραμπουλήγματα, τα κατάγματα, τα κοψίματα κτλ. αποτελούν ένα πιθανό "κομμάτι" του αθλητισμού. Για να αποφύγουν οι γονείς την ιατρική περίθαλψη των παιδιών τους μπορούν να ακολουθήσουν τις εξής συμβουλές:
Καταρχήν πριν το παιδάκι ξεκινήσει κάποιο σπορ/ άθλημα πρέπει να έχει επισκεφτεί έναν παιδίατρο ώστε να επιβεβαιώσει πως το παιδί μπορεί να αθληθεί κανονικά. Οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν τον προπονητή σχετικά με την υγεία ή τις ιδιαιτερότητες του παιδιού τους. Επιπλέον, οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους αλλά να μην τα πιέζουν να "ξεπερνούν" τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Κάποια αθλήματα χρειάζονται έναν ιδιαίτερο εξοπλισμό: Επιγονατίδες, κράνος, γάντια. Οι γονείς πρέπει να τα τοποθετούν στον αθλητικό σάκο του παιδιού και να του υπενθυμίζουν τη σημασία αυτού του εξοπλισμού για την ασφάλειά του. Είναι καλό τα παιδιά να πηγαίνουν σε κάθε προπόνηση ώστε όταν παίζουν έναν αγώνα να είναι σωστά προετοιμασμένα και να έχουν τη σωστή φυσική κατάσταση. Τέλος, όταν τα παιδιά παραπονιούνται για κάποια ενόχληση σε κάποια μυική ομάδα ή για κάποιον πόνο στο δάχτυλο, στον αστράγαλο κτλ. οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν τον προπονητή και τον παιδίατρο. Έτσι θα μειωθούν οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια ενός σπορ.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Σπορ χωρίς τραυματισμούς"

 • Αθλητισμός και παιδιά (Τα θετικά των σπορ στα παιδιά)

  "Νους υγιής εν σώματι υγιές" Ο αθλητισμός και τα σπορ προσφέρουν στα παιδιά σωματική υγεία και ευεξία. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό αναπτύσσει τις σωματικές του ικανότητες αλλά και κοινωνικοποιείται πιο ομαλά.

 • Πώς να κινητοποιήσετε το παιδί σας στο παιχνίδι και στην άσκηση

  Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, τόσο παραμελούν την άσκηση μιας και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.

 • Κριτήρια για την αγορά παιδικών παιχνιδιών

  Τα παιχνίδια είναι ευρέως διαδεδομένα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Είναι καλό να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε παιχνίδια για τα παιδάκια σας. Αρχικά ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί σας ή το βρέφος.

 • Ελεύθερος χρόνος και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών

  Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός ειδικά για τα παιδιά και τους νέους που διανύουν την εφηβεία τους. Κατά τον ελεύθερο χρόνο του ένα παιδί αναπτύσσει πρωτοβουλίες, αποκτά γνώσεις και επιλέγει όσα πράγματα το ευχαριστούν να κάνει. Δυστυχώς στη σημερινή εποχή ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι περιορισμένος.

 • Τα καλαντα των γιορτων

  Τα κάλαντα είναι μια παράδοση που θέλει να παιδιά αλλά και τους μεγάλους να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδάνε τα καλαντα στις γιορτες των χριστουγεννων, της προωτοχρονιας και των φωτων.