Πώς να κινητοποιήσετε το παιδί σας στο παιχνίδι και στην άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, τόσο παραμελούν την άσκηση μιας και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Οι αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου, η απουσία σωστών προτύπων και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωθεί τα παιδιά στην αδράνεια και στον καθιστικό τρόπο ζωής.
Η δραστηριότητα, το παιχνίδι και η άσκηση είναι μία φυσική τάση των παιδιών παρά το γεγονός ότι, πλέον, ασχολούνται με το ίντερνετ, παρακολουθούν τηλεόραση και παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Επιπλέον, σε ένα αστικό κέντρο δεν είναι εύκολο για τα παιδιά, να παίζουν ανέμελα σε αλάνες και σε πάρκα.
Παρόλα αυτά σήμερα που η παχυσαρκία αποτελεί μία "μάστιγα" τα παιδιά πρέπει να αθλούνται και να κινητοποιούνται σε δραστηριότητες και σε παιχνίδι. Αν αθλούνται τότε θα έχουν δυνατούς μύες και γερά οστά, θα έχουν το ιδανικό σωματικό βάρος, θα είναι υγιή, θα κοιμούνται πιο ήρεμα και πιο σωστά, θα είναι πιο συγκεντρωμένα, θα έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο στρες, θα κοινωνικοποιούνται ομαλά και θα είναι υγιή σωματικά και ψυχικά.
Έτσι είναι καλό οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να αθλούνται, να κινούνται, να περπατούν και να παίζουν ξέγνοιαστα. Είναι θεμιτό τα παιδιά να παίζουν καθημερινά και να έχουν κάποια σωματική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση: Περπάτημα ή τρέξιμο ή προπόνηση ή κολύμπι ή απλά παιχνίδι. Επίσης, τα παιδιά, πρέπει να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, να ασχολούνται με τον υπολογιστή και να παρακολουθούν τηλεόραση ελεγχόμενα. Έως δύο ώρες την ημέρα όχι περισσότερο.
Οι γονείς πρέπει να κινητοποιούν τα παιδιά τους ώστε να αθλούνται και να παίζουν. Βρείτε τις κατάλληλες δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας ώστε να μην βαρεθεί. Επίσης δώστε εναλλακτικές στα παιδιά σας, να μπορούν να επιλέξουν το άθλημα ή τη δραστηριότητα που τους ευχαριστεί. Διασκεδάστε και παίξτε με τα παιδιά σας. Τρέξτε μαζί, παίξτε κυνηγητό.. Έτσι θα νιώσετε και εσείς ξανά παιδιά και θα έρθετε κοντά στα παιδιά σας.
Κάποιες φορές δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος και σίγουρα μεράκι, φαντασία, αγάπη ώστε να κάνετε τα παιδιά σας ευτυχισμένα, υγιή και χαρούμενα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πώς να κινητοποιήσετε το παιδί σας στο παιχνίδι και στην άσκηση"

 • Σπορ χωρίς τραυματισμούς

  Ο αθλητισμός και τα σπορ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα δυνατό και υγιές σώμα, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί: Οι μώλωπες, τα στραμπουλήγματα, τα κατάγματα, τα κοψίματα κτλ. αποτελούν ένα πιθανό "κομμάτι" του αθλητισμού.

 • Αθλητισμός και παιδιά (Τα θετικά των σπορ στα παιδιά)

  "Νους υγιής εν σώματι υγιές" Ο αθλητισμός και τα σπορ προσφέρουν στα παιδιά σωματική υγεία και ευεξία. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό αναπτύσσει τις σωματικές του ικανότητες αλλά και κοινωνικοποιείται πιο ομαλά.

 • Τα καλαντα των γιορτων

  Τα κάλαντα είναι μια παράδοση που θέλει να παιδιά αλλά και τους μεγάλους να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδάνε τα καλαντα στις γιορτες των χριστουγεννων, της προωτοχρονιας και των φωτων.

 • Τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα αποκριάτικο πάρτι;

  Οι απόκριες πλησιάζουν και πολλοί είναι οι γονείς που θα οργανώσουν κάποιο αποκριάτικο πάρτι ή θα πάνε σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι φίλων. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα γι αυτό πρέπει να οργανώσετε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

 • Ελεύθερος χρόνος και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών

  Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός ειδικά για τα παιδιά και τους νέους που διανύουν την εφηβεία τους. Κατά τον ελεύθερο χρόνο του ένα παιδί αναπτύσσει πρωτοβουλίες, αποκτά γνώσεις και επιλέγει όσα πράγματα το ευχαριστούν να κάνει. Δυστυχώς στη σημερινή εποχή ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι περιορισμένος.