Πτυχία γαλλικής γλώσσας

Τα πτυχία της γαλλικής γλώσσας χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το φορέα και με το επίπεδο γνώσης της γλώσσας.
Εαν ο φορέας είναι το Γαλλικό ινστιτούτο τα πτυχία της γαλλικής γλώσσας είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Τα διπλώματα είναι έξι και μεταξύ τους είναι ανεξάρτητα. Τα πτυχια της γαλλικης γλωσσας είναι τα DELF - DALF. Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές το χρόνο ( Απρίλιο ή Μάιο και Δεκέμβριο).

DELF A: Πιστοποιεί τις πρώτες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας.
DELF A2: Πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο γνώσης της γαλλικης γλωσσας.
DELF B1: Πιστοποιεί ένα επίπεδο ικανοτήτων για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
DELF B2: Πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας.
DALF C1: Πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας. Όσοι σπουδαστές θέλουν να σπουδάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο της Γαλλίας ή σε πανεπιστήμια άλλων γαλλόφωνων γλωσσών, απαλλάσσονται από κάποια συμπληρωματική εξέταση.
DALF C2: Πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας. Όσοι κατέχουν αυτό το δίπλωμα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την επάρκεια διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας.

Εάν ο φορέας είναι το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, υπάρχουν τα διπλώματα SORBONNE. Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο (Νοέμβριο - Δεκέμβριο και Απρίλιο - Μάιο).

SORBONE B2: Το συγκεκριμένο δίπλωμα περιλαμβάνει γραπτές και προφορικές εξετασεις γαλλικων.
SORBONNE C1: Πιστοποιεί τις βασικές γνώσεις της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού.
SORBONNE C2: Είναι ένα δίπλωμα της γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας και αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερης εκπαίδευσης.

Εάν ο φορέας είναι το κρατικό πανεπιστήμιο γλωσσομάθειας υπάρχουν τα παρακάτω διπλώματα γαλλικων:

ΚΠγ Α1: Πιστοποιεί τη "στοιχειώδη" γνώση της γαλλικής γλώσσας και Α2: Πιστοποιεί τη βασική γνώση της γαλλικής γλώσσας.
ΚΠγ Β1: Πιστοποιεί τη μέτρια γνώση της γαλλικής γλώσσας.
ΚΠγ Β2: Πιστοποιεί την καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.
ΚΠγ Γ1: Πιστοποιεί την πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Είτε επιλέγοντας ένα φροντιστήριο, είτε προτιμώντας να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα επιλέξτε ποιό δίπλωμα της γαλλικής γλώσσας σας εξυπηρετεί και αποκτήστε το.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πτυχία γαλλικής γλώσσας"

 • Πληροφοριές για την πιστοποίηση της γερμανικής γλώσσας

  Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για την πιστοποίηση της γερμανικής γλώσσας. Η άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας αποδεικνύεται με πτυχίο Grosses Deutsches Sprachdiplom (GDS)από το πανεπιστήμιο LUDWIG MAXIMILIAN του Μονάχου ή με το πτυχίο Zertifikat V.B.L.T. Professionales Leben του πανεπιστημίου της Γενεύης.

 • Πτυχία ισπανικής γλώσσας

  Τα διπλώματα της ισπανικής γλώσσας είναι τρία. Οι εξετάσεις για τα διπλώματα αυτά διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και αναγνωρίζονται από το ισπανικό κράτος. Τα διπλώματα είναι τα εξής: Τα πτυχία του πανεπιστημίου ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: 1. Certificado Inicial (CIE) 2. Diploma Intermedio (DIE) 3. Diploma Superior (DSE)

 • Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;

  Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται γιατί πρέπει ένα παιδάκι να μαθαίνει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Δεν υπάρχει "πρέπει" αλλά "θέλω". Η γνώση ξένων γλωσσών είναι διασκεδαστική αλλά και χρήσιμη. Το παιδάκι θα μπορεί να επικοινωνεί με ανθρώπους άλλων χωρών και πολιτισμών.

 • Διπλώματα της ρωσικής γλώσσας

  Τα διπλώματα που πιστοποιούν τη γνώση της ρώσικης γλώσσας είναι αυτά που πιστοποιούνται από το ρωσικό κρατικό σύστημα ελέγχου γνώσεων των πολιτών ξένων χωρών και αυτά που χορηγούνται απ' το ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών.

 • Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων

  Η υπουργός παιδείας προσδιόρισε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011. Οι βασεις πανελληνιων 2011 προβλέπεται να πέσουν στα τμήματα με μεγάλη ζήτηση.