Προσκόλληση στη μαμά

Πολλά παιδιά είναι προσκολλημένα στη μανούλα τους, διαμαρτύρονται και κλαίνε όταν η μαμά τους δεν ασχολείται μαζί τους ή φεύγει από το σπίτι. Αν το παιδάκι σας είναι προσκολλημένο πάνω σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά πρέπει να βάλετε κάποια όρια ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί. Είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο με το παιδί σας, να διαβάζετε παραμυθάκια, να παίζετε, να συζητάτε, να κάνετε αγκαλίτσες και χαδάκια αλλά δεν πρέπει να είστε συνέχεια παρούσα.
Από τη μία πλευρά τα παιδιά έχουν συναισθηματική ανάγκη από την παρουσία των γονιών, από την άλλη πλευρά η συνεχής παρουσία της μανούλας εμποδίζει τα παιδιά να ανεξαρτητοποιηθούν. Γι αυτό όταν πρέπει να φύγετε από το σπίτι ή από το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας, εξηγείστε στο παιδάκι σας το λόγο και θα νιώσει ασφάλεια. Δεν πρέπει να είστε ψυχρή μαζί του γιατί θα νιώσει ανασφάλεια και δεν θα σταματήσει να είναι προσκολλημένο πάνω σας. Γενικότερα τα παιδιά είναι καλό να μεγαλώνουν με αγάπη και σταθερότητα. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε το παιδάκι όταν μένει μόνο του δίχως να διαμαρτυρηθεί.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Προσκόλληση στη μαμά"

 • Νυχτερινοί τρόμοι

  Μία παιδική φοβία είναι οι νυχτερινοί τρόμοι. Οι νυχτερινοί τρόμοι συνδέονται με τον βαθύ ύπνο που κάνει το παιδί. Το παιδάκι ξυπνάει απότομα και αρχίζει να φωνάζει πολύ έντονα. Συνήθως στους νυχτερινούς τρόμους το παιδί ιδρώνει, δείχνει φοβισμένο και δεν "επικοινωνεί" με το περιβάλλον.

 • Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά

  Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και βλέπουν λίγο τα παιδιά τους. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί. Είναι σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί.

 • Σχολική φοβία

  Οι παιδικές φοβίες γίνονται και φοβίες των γονιών. Συνήθως μία παιδική φοβία "δείχνει" αθώα αλλά είναι καλό να την αντιμετωπίζουμε. Τα παιδιά με σχολική φοβία αρνούνται κατηγορηματικά να πηγαίνουν στο σχολείο.

 • Κάποια κόλπα για τα μωρά που κλαίνε

  Τα περισσότερα μωρά κλαίνε συχνά και οι γονείς πανικοβάλλονται γιατί δεν ξέρουν από τί προέρχεται το κλάμα. Δυστυχώς ένα μωράκι δεν μπορεί να μας πει τί έχει. Κατά συνέπεια πρέπει οι γονείς να μάθουν τις αντιδράσεις του και να λειτουργούν αναλόγως.

 • Η γιορτή της μητέρας

  Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της.