Πατέρας και παιδί μετά το διαζύγιο

Αρκετοί είναι οι γάμοι που οδηγούνται σε ένα τέλμα με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αποφασίσει να χωρίσει. Το διαζύγιο είναι δυσάρεστο όταν υπάρχουν και παιδάκια. Είναι προτιμότερο να χωρίσετε με το σύντροφό σας παρά τα παιδιά να βιώνουν τον αρνητισμό στη σχέση και τα προβλήματα του ζευγαριού. Παρόλα αυτά η σχέση του πατέρα με τα παιδιά μετά το διαζύγιο χρειάζεται λίγη προσοχή.
Τις περισσότερες φορές ο πατέρας αγχώνεται και είναι ανασφαλής σχετικά με τη διαπαιδαγώγιση των παιδιών και τη συμπεριφορά του απέναντί τους μετά το διαζύγιο. Ο χρόνος που περνάει ο πατέρες με τα παιδιά του είναι συγκεκριμένος και είναι καλό να είναι εποικοδομητικός και ποιοτικός. Το σημαντικό για ένα παιδί είναι να νιώθει ασφάλεια και να αισθάνεται πως οι γονείς του είναι κοντά του, είτε ως ζευγάρι, είτε ξεχωριστά ο καθένας. Ο πατέρας δεν πρέπει να έχει ενοχές, τύψεις και ανασφάλειες, αντιθέτως είναι καλό να περνάει χρόνο με το παιδί ή τα παιδιά του και να τους εκφράζει τα συναισθηματά του.
Τα παιδιά καταλαβαίνουν και νιώθουν την αγάπη και την αυθεντικότητα των γονιών τους. Κατά συνέπεια απλά να είστε αληθινοί, να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας όπως και στο παρελθόν και να συζητάτε για όσα σας προβληματίζουν. Επίσης δεν είναι σωστό ο πατέρας να μιλάει άσχημα για τη μητέρα στα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν πως οι γονείς τα αγαπάνε και πως δεν υπάρχει "μίσος" και κακία ανάμεσα στους γονείς τους. Η γενναιοδωρία στα συναισθήματα αλλά και στα οικονομικά ζητήματα θα κάνουν τα παιδιά να νιώσουν όμορφα. Ο πατέρας πρέπει να έχει το ρόλο του πατέρα, όπως και πριν από το διαζύγιο. Να δίνει στα παιδιά όσα έδινε και πριν και κυρίως να περνάει χρόνο μαζί τους, ακόμη και αν ο ίδιος νιώθει άβολα και δεν ξέρει πώς ακριβώς να συμπεριφερθεί. Εφόσον μία κατάσταση μετά από ένα διαζύγιο είναι προβληματική, συμβουλευτείτε έναν παιδοψυχολόγο ώστε να σας δώσει κάποιες συμβουλές.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πατέρας και παιδί μετά το διαζύγιο"

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.

 • Αιτίες χωρισμού

  Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Συμβουλές για πατέρες μόνους

  Στη σημερινή εποχή αυξάνεται ο αριθμός των αντρών που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους. Ένας μόνος πατέρας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προσπάθειά του να συνδυάσει την ανατροφή των παιδιών, με τη δουλειά του και τις δουλειές του σπιτιού.