Παιδιά και χρήση κινητού

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν ένα απαραίτητο αντικείμενο για τα παιδιά. Με τα κινητά τηλέφωνα επικοινωνούν με τους γονείς και τους φίλους τους. Επιπλέον βοηθούν στη δημιουργία της προσωπικής τους ταυτότητας, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας. Με το κινητό τηλέφωνο και τα αλλεπάλληλα μηνύματα τα παιδιά δημιουργούν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και επικοινωνούν με τους φίλους τους χωρίς την παρέμβαση των γονιών.
Η υπερβολική χρήση του κινητού, ωστόσο, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Όταν οι γονείς δεν είναι σε θέση να επιβλέπουν πώς επικοινωνεί το παιδί τους ώστε να το συμβουλεύσουν ανάλογα. Επίσης κάποιες φορές τα παιδιά χρησιμοποιούν αλόγιστα το κινητό τους τηλέφωνο, περιορίζουν τις πρόσωπο με πρόσωπο στιγμές και αποξενώνονται. Ο γονιός πρέπει να γνωρίζει με ποιους μιλάει το παιδί του και πώς χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο.
Οι γονείς είναι καλό να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να έχουν και "ζωντανές" στιγμές με τους γύρω τους. Επίσης πρέπει να αποτρέπουν τα παιδιά να μιλούν με αγνώστους, να σηκώνουν έναν αριθμό από απόκρυψη και να μην δίνουν τον κωδικό της κάρτας sim. Φυσικά τα παιδιά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στη χρήση κάμερας και στη χρήση bluetooth. Κάθε παιδί και κάθε έφηβος οφείλει να καταλάβει την ευθύνη κατοχής ενός κινητού. Τέλος, οι γονείς είναι καλό να ενημερώσουν τα παιδιά τους για την ύπαρξη αριθμών αυξημένης χρέωσης καθώς και να κάνουν φραγή στην πρόσβαση σε εφαρμογές που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.
Η σύγχρονη εποχή έχει τους δικούς της κανόνες αλλά σε όλα τα πράγματα χρειάζεται μέτρο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παιδιά και χρήση κινητού"

 • Καλώς ήρθατε

  Πολλές φορές τα παντρεμένα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μια γιορτή στο σπίτι τους ή να καλέσουν τους φίλους τους στο σπίτι. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μαζί με φίλους έχουν την τιμητική τους στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης. Για να διασκεδάσετε όλοι μαζί και τα παιδιά σας διαβάστε τις παρακάτω μικρές συμβουλές:

 • Μαθήματα αγάπης για παιδιά

  Είναι καλό τα παιδιά να μάθουν να συμπονούν, να είναι ευγενικά και γενναιόδωρα. Κάποιες αρετές "καλλιεργούνται" από την οικογένεια. Γι αυτό οι γονείς πρέπει να να κάνουν μαθήματα αγάπης στα παιδιά τους.

 • Όταν η μαμά λείπει για δουλειές

  Πολλές μαμάδες επιλέγουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Συνήθως οι περισσότερες ευθύνες της καθημερινότητας "πέφτουν" στις εργαζόμενες μαμάδες. Είναι όμως εφικτό μία εργαζόμενη μητέρα να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια και ταυτόχρονα το μικρό αγγελουδάκι να μεγαλώνει με ασφάλεια.

 • Συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά

  Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νηπίων είναι πολύ σημαντική ώστε να αναπτύξουν μία υγιή προσωπικότητα. Κανένας γονιός δεν είναι αλάθητος αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά και συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά.

 • Πώς να κάνουμε κοινωνικό ένα μοναχοπαίδι

  Στη σημερινή εποχή αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μόνο ένα παιδί. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους: Οικονομικούς, ανασφάλεια των νέων γονιών, έλλειψη χρόνου, πρακτικά προβλήματα, φόβος για τη σωστή διαπαιδαγώγιση των πολλών παιδιών κτλ. Κάποια μοναχοπαίδια είναι λιγάκι μοναχικά.