Οι μάγοι με τα δώρα

Τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, προσφοράς και χαράς. Τα παιδάκια περιμένουν με λαχτάρα τα δωράκια του άι- Βασίλη. Επειδή οι μάγοι με τα δώρα είναι οι γονείς διαβάστε κάποιες ιδέες για τα δώρα των Χριστουγέννων.
Καταρχήν τα δωράκια είναι πάντα συμβολικά και στοχεύουν στο να δώσουν χαρά στα παιδιά. Παρόλα αυτά είναι καλό να επιλέξετε ασφαλή παιχνίδια και δώρα γενικότερα. Επιπλέον, υπάρχουν ιδέες δώρων ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να "οξύνουν" το μυαλό τους. Αρχικά αν επιλέξετε για δώρο ένα παιχνίδι πρέπει να επιλέξετε ένα ασφαλές παιχνίδι. Κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή ένωση (CE). Πάνω στη συσκευασία του δώρου πρέπει να αναγράφεται η ηλικία για την οποία προορίζεται το παιχνίδι, ο εμπορικός τίτλος του κατασκευαστή, οι οδηγίες χρήσης/ προφύλαξης. Αν ένα παιχνίδι προορίζεται για μικρά παιδάκια πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην υπάρχουν μικρά κομμάτια, αιχμηρές άκρες και παιχνίδια με "τρίχες" ή μαλλιά. Τα πατίνια, το ποδήλατο και το σκέιτ μπορντ είναι κάποιες ιδέες δώρων για παιδάκια αλλά πρέπει να φροντίσουμε να τα συνοδέψουμε με κράνος και επιγονατίδες. Αν επιλέξετε να κάνετε δώρο πλαστελίνες και είδη ζωγραφικής βεβαιωθείτε πως δεν είναι τοξικά.
Μία καλή ιδέα για δωράκια Χριστουγέννων είναι ένας πλήρης εξοπλισμός για το άθλημα που κάνει το παιδί σας. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αυτοκινητάκια, μπάλες μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, μπλουζάκια με στάμπες, μία κιθάρα (Αν το παιδάκι ασχολείται με τη μουσική), κάποια dvd από αγαπημένες του ταινίες ή παιδικά, έναν καμβά μαζί με πολλά χρώματα (Αν του αρέσει η ζωγραφική), ένα πολύπλοκο παζλ, βιβλία ή παραμύθια με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών σας, φορεματάκι με όμορφα και γιορτινά χρώματα (Αν είναι κοριτσάκι), κούκλες (Υπάρχουν άπειρες κούκλες στο εμπόριο). Μπορείτε να ρωτήσετε τα παιδάκια σας αν χρειάζονται κάτι ώστε το δωράκι σας να είναι πρακτικό και να αποφύγετε την καταναλωτική υπερβολή, η οποία δεν κάνει καλό στα παιδιά. Είναι λάθος τα παιδιά να περιμένουν πολλά και ακριβά δωράκια. Είναι καλύτερα να τους αγοράσετε κάτι που θα τους δώσει μεν χαρά, αλλά θα καταλάβουν ταυτόχρονα ότι τα δώρα δεν είναι υποκατάστατα της αγάπης. Γι αυτό μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδάκια σας σχετικά με το νόημα της αγάπης και τη σημασία των δώρων ώστε να μην είναι απαιτητικά.
Παρόλα αυτά επειδή οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δωράκια στα παιδιά τους, μία ακόμη ιδέα είναι τα οικολογικά παιχνίδια. Τα οικολογικά παιχνίδια είναι φτιαγμένα από οικολογικά υλικά, μη τοξικά χρώματα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα οικολογικά παιχνίδια είναι απλά, καλαίσθητα αλλά πιο ακριβά από τα συνηθισμένα πλαστικά παιχνίδια.
Αν κάποιος ρωτήσει έναν ενήλικα τί θυμάται από τα Χριστούγεννα ως παιδί, δεν θα θυμάται τα δώρα αλλά την οικογενειακή θαλπωρή, τις όμορφες μυρωδιές του σπιτιού και την αγάπη των γονιών του. Γι αυτό ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε προσεκτικά τα δωράκια μας, ειδικά τα δώρα των παιδιών.
Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Οι μάγοι με τα δώρα"

 • Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δώρα στα παιδιά τους. Τα μικρά παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν τη γνώση. Μία καλή ιδέα για δώρα είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και ποιοτικά ταυτόχρονα.

 • Πασχαλινά δώρα για παιδιά

  Εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το δώρο που θα τους κάνει η νονά τους το πάσχα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιλογές για δωράκια. Πολλά παιχνίδια στο εμπόριο καθώς και δώρα, είτε ακριβά, είτε πιο οικονομικά.

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο

  Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπως και να το κάνουμε είναι μία αφορμή για να εκφράσουμε τον έρωτα μας. Τα δώρα αποτελούν μία τρυφερή κίνηση αγάπης και μία εκδήλωση ενδιαφέροντος. Κάποιες ιδέες για δώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι εξής:

 • Συμβουλές για χριστουγεννιάτικα δώρα

  Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο του Άγιου Βασίλη. Ό,τι και να λέμε περί οικονομικής κρίσης δεν γίνεται να στερήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τα παιδιά μας. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα "χρωματίζουν" τις γιορτινές μέρες των παιδιών.