Μυστικά ευτυχίας

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα. Απλά κάποιοι γονείς θεωρούν ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία. Στην πραγματικότητα όμως άλλα είναι τα πράγματα, που φέρνουν την ευτυχία στα παιδιά. Γι αυτό διαβάστε κάποια μυστικά ευτυχίας, που δίδονται παρακάτω.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη να διασκεδάζουν. Το παιδί και το παιχνίδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Είναι καλό να μην συσχετίζουμε τα σπορ και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, με το παιχνίδι. Το παιχνίδι διασκεδάζει τα παιδιά, τα κάνει να χρησιμοποιούν τη φαντασία, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα τους. Γι αυτό ένα μυστικό ευτυχίας είναι να παίζετε με τα παιδιά. Μην αφήνετε το χρόνο να κυλάει άσκοπα, φορέστε τα αθλητικά σας και βγείτε να παίξετε με τα παιδιά σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και διάθεση.
Ένα μυστικό ευτυχίας είναι τα παιδιά να έχουν πρόγραμμα και να νιώθουν ασφάλεια μέσω αυτού. Οι αλλαγές και καθετί καινούργιο δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια στα παιδιά. Γι αυτό είναι καλό να έχετε καθημερινό πρόγραμμα φαγητού, ύπνου και δραστηριοτήτων. Επίσης αν πρόκειται να κάνετε κάποια ριζική αλλαγή στη ζωή σας, ενημερώστε τα παιδιά και προσπαθήστε να τους συμπαρασταθείτε. Ένα μυστικό ευτυχίας είναι τα παιδιά να νιώθουν ικανά. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, σημαντικά εφόδια για το μέλλον τους. Γι αυτό ανακαλύψτε την κλίση των παιδιών σας και δείξτε τους πόσο περήφανοι γονείς είστε.
Είναι καλό τα παιδιά να καταφέρνουν κάποια πράγματα από μόνα τους. Έτσι θα μάθουν να επιμένουν, να προσπαθούν και να ελίσσονται στη μετέπειτα ζωή τους. Γι αυτό οι γονείς πρέπει να καθοδηγείτε τα παιδιά στις λύσεις των προβλημάτων τους και όχι να τους δίνετε τις λύσεις. Φυσικά οι απαιτήσεις διαφέρουν σε κάθε ηλικία. Πολλοί γονείς δεν ακούν τα παιδιά τους και δεν τα αφήνουν να εκφράζονται και αυτό είναι λάθος. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν εκφράζονται. Οι γονείς κάνουν το λάθος και θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους μονάχα χαρούμενα. Αυτό δεν γίνεται. Τα παιδιά πρέπει να εκφράζουν και τη λύπη και την οργή τους. Έτσι θα κατανοήσουν από μικρά πως όλα τα συναισθήματα είναι μέσα στη ζωή. Ένα ακόμη μυστικό ευτυχίας είναι το γέλιο. Τα παιδιά γελάνε συνέχεια και αυτό είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει. Γι αυτό είναι καλό να γίνετε και εσείς παιδιά, να βλέπετε αστείες ταινίες με τα παιδιά σας, να διαβάζετε αστείες ιστορίες και να ακούτε τις δικές τους αστείες ιστορίες. Έτσι θα αποκτήσουν χιούμορ και θα γελάνε σε όλη τη ζωή τους. Μην ξεχνάτε ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι η ανεμελιά. Τα παιδιά πρέπει να είναι ανέμελα, να χαίρονται, να διασκεδάζουν και να μην αγχώνονται γιατί ως ενήλικες θα ζήσουν άπειρες στιγμές άγχους. Γι αυτό μην πιέζετε τα παιδιά με ένα full πρόγραμμα και δώστε τους χώρο και χρόνο να ζήσουν ανέμελα.
Για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας ακούστε και το ένστικτό σας, το οποίο σπάνια προδίδει έναν γονιό. Η ευτυχία των παιδιών είναι και ευτυχία για τους γονείς. Επομένως χρειάζεται απλά αγάπη, φαντασία, ψυχραιμία και λίγη παιδικότητα ώστε να κάνετε τα παιδιά σας ευτυχισμένα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Μυστικά ευτυχίας "

 • Παιδιά και internet

  Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, τον αιώνα των τεχνολογικών επιτεύξεων και των ηλεκτρονικών επιτευγμάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο, τόσο για πληροφόρηση, όσο και για ψυχαγωγία. Το ιντερνέτ είναι ευρέως διαδεδομένο και στα παιδιά και στους εφήβους.

 • Απόκριες και παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν οι απόκριες και είναι μία περίοδος χαράς για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να οργανώσετε πολλές οικογενειακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των αποκριών. Έτσι θα διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας και εσείς ενώ θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά ως οικογένεια.

 • Σπορ χωρίς τραυματισμούς

  Ο αθλητισμός και τα σπορ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα δυνατό και υγιές σώμα, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί: Οι μώλωπες, τα στραμπουλήγματα, τα κατάγματα, τα κοψίματα κτλ. αποτελούν ένα πιθανό "κομμάτι" του αθλητισμού.

 • Τα πρωτάκια

  Τα πρωτάκια είναι μικρά παιδάκια και όπως λέει και η παροιμία: "Κάθε αρχή και δύσκολη". Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο θα είναι συγκινητική για τους γονείς αλλά λιγάκι περίεργη για τα παιδάκια. Αν το παιδάκι έχει πάει και σε παιδικό σταθμό, η προσαρμογή θα είναι ευκολότερη.

 • Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά

  Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και βλέπουν λίγο τα παιδιά τους. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί. Είναι σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί.