Μέλλουσα μαμά στο γραφείο

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό κι εσείς θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε; Αρχικά πρέπει να σας το επιτρέψει ο γυναικολόγος σας. Για να συνδυάσετε άψογα την εγκυμοσύνη σας με την εργασία σας είναι καλό να προσέξετε τα εξής:
Μία εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια. Αν η εγκυμοσύνη είναι ομαλή και η δουλειά στο γραφείο δεν εγκυμονεί κινδύνους, μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε. Καλό θα σας κάνει. Φυσικά δεν θα έχετε τις ίδιες αποδώσεις με παλιότερα παρόλα αυτά με λίγη προσοχή όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου να θυμόσαστε τα εξής:
Καταρχήν ενημερώστε όσο πιο σύντομα τον εργοδότη σας ότι θα γίνετε μητέρα. Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης θα είναι δύσκολο γιατί οι μέλλουσες μαμάδες θα έχουν συμπτώματα όπως: Ναυτία, υπνηλία και εξάντληση. Αν το πρόβλημα της ναυτίας είναι έντονο συζητήστε με τον εργοδότη σας το ενδεχόμενο να πηγαίνετε στο γραφείο αργότερα και να φεύγετε πιο αργά, μιάς και το πρωί η ναυτία είναι πιο έντονη. Φροντίστε να ολοκληρώνετε τις εργασιακές σας υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του οχτάωρου, τις στιγμές που αισθανόσαστε καλύτερα. Είναι καλό να κάνετε μικρά και συχνά διαλείμματα ώστε να τρώτε και να πίνετε νερό. Προτιμήστε τα υγιεινά σνακ και τις στεγνές τροφές, οι οποίες είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της ναυτίας. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι φροντίστε να ξεκουραζόσαστε και να κοιμόσαστε νωρίς. Έτσι θα έχετε περισσότερη ενέργεια. Επιδιώξτε να έχετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας, οι οποίοι θα σας αντικαταστήσουν όσο θα λείπετε.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου τα επίπεδα ενέργειας επανέρχονται. Γι αυτό θα μπορέσετε να δουλεύετε πιο ευχάριστα και πιο δυναμικά. Επειδή θα αρχίσετε να παίρνετε βάρος εξασφαλίστε μεγαλύτερη άνεση στο χώρο του γραφείου σας. Αν δουλεύετε μπροστά στην οθόνη κάποιου υπολογιστή τοποθετήστε την οθόνη στο σωστό ύψος και ελέγξτε αν είναι τοποθετημένη ευθεία μπροστά σας ώστε να μην πονάει η μέση και ο αυχένας σας. Φροντίστε να αγοράσετε ένα υποπόδιο για να ξεκουράζετε τα πόδια σας. Επιλέξτε άνετα ρούχα και αναπαυτικά παπούτσια. Επειδή πολλές έγκυες γυναίκες παθαίνουν ουρολοιμώξεις προσπαθήστε να πίνετε άφθονο νερό. Φυσικά και στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πρέπει να κάνετε συχνά διαλειμματάκια για φαγητό και ξεκούραση.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου το βάρος των έγκυων γυναικών αυξάνει και πιθανόν να νιώθετε μεγαλύτερη κούραση. Είναι καλό να προσέχετε και να μην υπερβάλλετε γιατί κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου συχνά παρουσιάζονται επιπλοκές. Γι αυτό μην διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια από τους συναδέλφους σας. Λίγο πριν ξεκινήσει η άδεια μητρότητάς σας ολοκληρώστε με τις περισσότερες εργασιακές σας υποχρεώσεις, αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες εκκρεμότητες. Ενημερώστε τον αντικαταστάτη σας σχετικά με κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς σας και ανταλλάξτε τους αριθμούς των κινητών σας τηλεφώνων. Έτσι θα μπορείτε να επικοινωνείτε και να συνεννοηθείτε σχετικά με τη δουλειά σας. Ρωτήστε το γυναικολόγο σας πότε πρέπει να σταματήσετε να εργαζόσαστε. Μην μένετε όρθια ούτε καθιστή για πολύ ώρα. Είναι καλό να έχετε τα πόδια σας ψηλά και συχνά να περιστρέφετε τους αστραγάλους σας ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα. Προσοχή στα βαριά αντικείμενα, δεν χρειάζεται να κάνετε ηρωισμούς. Επίσης να προσέχετε τον τρόπο που σκύβετε. Πριν φύγετε από τη δουλειά, συζητήστε με τον εργοδότη σας σχετικά με την άδεια μητρότητας. Δείξτε διαλλακτικότητα και μην αφήσετε πίσω σας κλίμα αβεβαιότητας. Μην ξεχνάτε τα εργασιακά σας δικαιώματα...
Με το καλό να φέρετε τα μωράκια σας στον κόσμο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Μέλλουσα μαμά στο γραφείο "

 • Βολικά ρούχα εγκυμοσύνης

  Οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης παίρνουν κιλά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζονται κάθε μήνα διαφορετικά ρούχα. Καλό θα ήταν να αγοράζουν τα ρούχα τους σταδιακά γιατί η αύξηση βάρους δεν είναι προβλέψιμη. Παλιότερα τα ρούχα εγκυμοσύνης ήταν κακόγουστα και αυτό προβλημάτιζε τις εγκύους.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Ιδέες μεγειρικής για νέες μανούλες

  Πολλές είναι οι μανούλες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και αγχώνονται για τη διατροφή των παιδιών τους. Η μαγειρική είναι μία διαδικασία που χρειάζεται φαντασία και αγάπη. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με την κουζίνα μας αρκετές ώρες.

 • Κάποιοι λόγοι για να συνεχίζει να εργάζεται μία έγκυος γυναίκα

  Οι πιο πολλές έγκυες γυναίκες εργάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. 'Οταν η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και η έγκυος εργάζεται αυτό έχει πολλές θετικές συνέπειες.