Κριτήρια για την αγορά παιδικών παιχνιδιών

Τα παιχνίδια είναι ευρέως διαδεδομένα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Είναι καλό να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε παιχνίδια για τα παιδάκια σας. Αρχικά ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί σας ή το βρέφος. Κατά δεύτερον ώστε να κάνετε οικονομικές επιλογές, μιάς και υπάρχει πληθώρα επιλογών για παιχνίδια. Τέλος ώστε να επιλέξετε παιχνίδια, τα οποία ψυχαγωγούν τα παιδάκια και τους οξύνουν το μυαλό.
Αρχικά για την ασφάλεια των παιδιών όλα τα παιχνίδια πρέπει να αναγράφουν το σήμα CE πάνω τους. Αυτό το σήμα δείχνει ότι πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για να είναι ασφαλή τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια που πωλούνται από κάποιους πλανόδιους είναι μεν οικονομικά, αλλά η προέλευσή τους είναι άγνωστη και ίσως να είναι παιχνίδια απομίμηση. Για τα μικρά παιδάκια και τα βρέφη είναι καλό να αποφεύγετε τα παιχνίδια με μικρά εξαρτήματα τα οποία ίσως καταπιούν καταλάθος. Επίσης είναι καλό να αποφεύγετε τα παιχνίδια που έχουν κομμάτια, τα οποία εκτοξεύονται ή έχουν αιχμηρά σημεία. Απαιτείται προσοχή για την αποφυγή τραυματισμών.
Επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια και τα αρκουδάκια που αφήνουν χνούδι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταπιεί ένα βρέφος. Επιπλέον τα παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να είναι επικίνδυνα, γι αυτό είναι καλό οι γονείς να τα ελέγχουν πριν τη χρήση τους και να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
Εκτός από την ασφάλεια των παιδιών σημαντικό είναι οι γονείς να δίνουν σημασία στον οικονομικό παράγοντα. Δυστυχώς η πληθώρα των παιχνιδιών, οι πολλαπλές επιλογές στα μαγαζιά και οι πολλές διαφημίσεις ωθούν τα παιδιά στο να έχουν παράλογες απαιτήσεις. Καλό θα ήταν οι γονείς να διακρίνουν τις ανάγκες των παιδιών τους για παιχνίδια ώστε να μην τους ικανοποιούν κάθε παράλογη επιθυμία. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδάκια θα εκτιμούν τα παιχνίδια τους, δεν θα επέλθει ο κορεσμός τους και θα μάθουν να εκτιμούν τα δώρα που τους κάνουν. Τέλος σημαντικό είναι τα παιχνίδια όχι μονάχα να διασκεδάζουν αλλά και να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που προσφέρουν γνώση και "διδάσκουν" τα παιδιά. Φυσικά τα παιχνίδια έχουν αξία όταν οι γονείς παίζουν με τα παιδιά τους και δεν αφήνουν αυτό το ρόλο αποκλειστικά στα παιχνίδια.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Κριτήρια για την αγορά παιδικών παιχνιδιών"

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δώρα στα παιδιά τους. Τα μικρά παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν τη γνώση. Μία καλή ιδέα για δώρα είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και ποιοτικά ταυτόχρονα.

 • Εξωσχολικά βιβλία και διασκέδαση

  Μικρό είναι το ποσοστό των παιδιών τα οποία διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Πολλά παιδιά τρομάζουν στην ιδέα ενός εξωσχολικού βιβλίου. Είναι λογικό τα παιδιά να "εθίζονται" στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη και η πληθώρα της πληροφορίας μέσω internet ακόμη ισχυρότερη.

 • Προτάσεις δώρων για νεογέννητο

  Υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες δώρων για νεογέννητα. Το δωράκι που επιλέγουμε εξαρτάται από τη συγγένεια, το φύλο του μωρού αλλά και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα δωράκι με αγάπη και γούστο.

 • Παιχνίδια για μωρά (Ηλικία παιδιού από ένα έως δύο ετών)

  Τα παιχνίδια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη ενός μωρού. Τα παιχνίδια και η σωστή επιλογή αυτών είναι σημαντική για τη δημιουργική απασχόληση ενός μωρού. Ειδικά στην ηλικία από ένα έως τριών ετών.