Κρεβατομουρμούρα και γυναίκες

Η κρεβατομουρμούρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στα παντρεμένα ζευγάρια. Οι γυναίκες αιώνες τώρα εκφράζουν τα παράπονά τους το βράδυ, πριν κοιμηθούν. Δεν είναι εύκολο να δοθεί μία εξήγηση ή ένας ορισμός για την κρεβατομουρμούρα. Είναι απλά μία κουραστική και φορτική γκρίνια, την ώρα που το ζευγάρι είναι έτοιμο να κοιμηθεί. Οι άντρες απεχθάνονται την κρεβατομουρμούρα και οι γυναίκες ενώ ξέρουν ότι κάνουν κακό στο γάμο τους, τη συνεχίζουν. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο της κρεβατομουρμούρας αλλά είναι μία συνήθεια που πέρασε από γενιά σε γενιά και είναι μία συμπεριφορά σχεδόν όλων των γυναικών. Είναι εκβιαστικό για τον άντρα γιατί εκείνη τη στιγμή το ζευγάρι μένει μόνο του και αντί να έρθει πιο κοντά, ξεκινάει η κρεβατομουρμούρα. Μία έρευνα δείχνει ότι η κρεβατομουρμούρα των γυναικών φτάνει στις 6000 με 6500 λέξεις. Η παρέμβαση των αντρών είναι 2500 λέξεις και στην καλύτερη περίπτωση 4000 λέξεις. Σίγουρα κάνει κακό στις σχέσεις και ειδικά στο γάμο αλλά πλέον οι άντρες ξέρουν πως η κρεβατομουρμούρα είναι μία αναμενόμενη συμπεριφορά των γυναικών.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Κρεβατομουρμούρα και γυναίκες "

 • Η ζήλεια στο γάμο

  Ένα συχνό φαινόμενο σε πολλά παντρεμένα ζευγάρια είναι η ζήλεια. Αν και οι γυναίκες κατά κοινή παραδοχή ζηλεύουν περισσότερο, υπάρχουν και αρκετοί άντρες που ζηλεύουν τη γυναίκα τους. Πολλές φορές νομίζουμε πως η ζήλεια είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος.

 • Αυξανεται η μέση ηλικία γάμου

  Αυξάνεται συνεχώς η μέση ηλικία του γάμου σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Στη Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία γάμου βρίσκεται στα 30 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα παραπάνω, σχεδόν στα 32 χρόνια κατά μέσο όρο!

 • Αναθέρμανση μιάς σχέσης

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που μετά από κάποια χρόνια γάμου αισθάνονται ότι έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ενώ υπάρχει αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ερωτική φλόγα και το πάθος τείνει να εξαφανιστεί.

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.