Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση (Κάποιες ιδέες και προτάσεις)

Για ένα ζευγάρι ο χώρος της κρεβατοκάμαρας και η διακόσμησή της αποτελεί βασική πρωτεραιότητα γιατί στην κρεβατοκάμαρα, το ζευγάρι μοιράζεται τις ιδιωτικές του στιγμές. Εξαιτίας των έντονων ρυθμών ζωής και του γενικότερου άγχους της καθημερινότητας, ο χρόνος που απομένει στα ζευγάρια είναι λίγος. Γι αυτό ο χώρος της κρεβατοκάμαρας πρέπει να χαλαρώνει και να προσφέρει ζεστασιά και γαλήνη στο ζευγάρι.
Σημαντική είναι η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Είναι καλό τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων, να είναι ζεστά, γήινα, ουδέτερα και όσο πιο απαλά γίνεται. Τα έντονα χρώματα κουράζουν τα μάτια και δεν βοηθούν στη χαλάρωση του ζευγαριού.
Για τα πατώματα τα πιο διαδεδομένα υλικά είναι το ξύλο και η μοκέτα γιατί προσφέρουν αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Επιπλέον το πρωί το ζευγάρι θα σηκώνεται και δεν θα περπατάει σε παγωμένο πάτωμα.
Παρά το γεγονός ότι στην κρεβατοκάμαρα υπάρχουν πολλά πεταμένα ρούχα και αντικείμενα, είναι καλό να υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, ώστε να επικρατεί μία τάξη. Μία καλή πρόταση είναι μία ευρύχωρη ντουλάπα ή κάποιο μικρότερο έπιπλο, για παράδειγμα κάποιο μπουντουάρ.
Οι κουρτίνες είναι καλό να μην είναι σκουρόχρωμες. Μία ιδέα είναι να τοποθετηθούν δύο ανοιχτόχρωμες κουρτίνες σε συμβατά χρώματα. Έτσι δεν θα μπαίνει το φως της ημέρας αλλά και θα φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος. Επίσης για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος, καλό είναι να υπάρχουν καθρέφτες στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Τα κλινοσκεπάσματα και οι κουρτίνες πρέπει να είναι στις ίδιες αποχρώσεις αλλά και από το ίδιο υλικό. Μία πρόταση για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, είναι το ζευγάρι να βάλει στους τοίχους κορνίζες με φωτογραφίες ή κάποιον πίνακα ζωγραφικής.
Το ζευγάρι πρέπει να δώσει έμφαση στο φωτισμό της κρεβατοκάμαρας γιατί βοηθάει πολύ στη χαλάρωσή τους. Προτείνονται οι κλασσικοί φωτισμοί οροφής στο κέντρο του δωματίου. Επίσης μία έξυπνη ιδέα είναι τα αμπαζούρ και τα φωτιστικά δαπέδου, που προσφέρουν ρομαντική διάθεση και ατμόσφαιρα. Τα μικρά σποτάκια μπορούν να αναδείξουν κάποιον πίνακα ή κάποιο όμορφο αντικείμενο στην κρεβατοκάμαρα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση (Κάποιες ιδέες και προτάσεις)"

 • Διακόσμηση παιδικού δωματίου

  Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντική από τη γέννηση του παιδιού μέχρι την εφηβεία του. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να παρέχει ασφάλεια και δημιουργική διάθεση στο παιδί. Είναι ο χώρος που ξεκουράζεται, που παίζει, που ηρεμεί και που κοιμάται.

 • Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια

  Αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο κοριτσάκια και δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο και για τις δύο. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε δύο κρεβάτια και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο.

 • Πολυθρόνες και καρέκλες

  Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες αποτελούν βασικά έπιπλα για τη διαμόρφωση ενός χώρου. Τα σχέδια και η ποιότητα των πολυθρόνων είναι βασικά κριτήρια για την επιλογή τους. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα επιλογών σε σχέδια, χρώματα, στυλ και για όλα τα "πορτοφόλια".

 • Cool home

  Ο χειμώνας είναι μουντός και ο καιρός γκρίζος. Ο μόνος τρόπος να "πετάξουμε" από πάνω μας τη μαυρίλα είναι να ανανεώσουμε το χώρο μας και να βάλουμε φωτεινά χρώματα στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε ένα cool home και μία cool διάθεση.

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.