Καλώς ήρθατε

Πολλές φορές τα παντρεμένα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μια γιορτή στο σπίτι τους ή να καλέσουν τους φίλους τους στο σπίτι. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μαζί με φίλους έχουν την τιμητική τους στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης. Για να διασκεδάσετε όλοι μαζί και τα παιδιά σας διαβάστε τις παρακάτω μικρές συμβουλές:
Όταν στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά πρέπει να προγραμματίσετε και να οργανώσετε καλά τη μάζωξη ώστε να αποφύγετε τα ευτράπελα. Καταρχήν επιλέξτε να συγκεντρωθείτε νωρίς ώστε να χαρούν και να διασκεδάσουν και τα παιδάκια. Επίσης προτιμήστε μία συγκέντρωση σε στενό κύκλο ώστε τα παιδιά να νιώσουν οικεία και εσείς οι γονείς να μην κουραστείτε πολύ. Το σπίτι είναι καλό να είναι φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά. Είναι καλό να διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο έτσι ώστε να προσελκύει τα μικρά ζιζάνια. Προσπαθήστε να μαζέψετε τα εύθραυστα διακοσμητικά και τα μικρο έπιπλα. Στη συνέχεια δώστε ρόλους στα παιδιά και μοιράστε τις αρμοδιότητες, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικους καλεσμένους σας. Έτσι τα παιδάκια δεν θα γκρινιάζουν και οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν πιο άνετα στο σπίτι σας. Επιπλέον θα ήταν έξυπνο να έχετε ταϊσει το παιδί σας πριν τη συγκέντρωση, ειδικά αν είναι μικρό ώστε να είναι πιο ήσυχο. Τέλος, είναι καλό να διδάξετε στα παιδιά σας τα βασικά του savoir vivre. Ως παράδειγμα καλών τρόπων θα είστε οι ίδιοι οι γονείς, με τη δικιά σας ευγενική συμπεριφορά ως προς τους καλεσμένους σας.
Οι συγκεντρώσεις στο σπίτι είναι πάντα ευχάριστες και βοηθούν στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών. Χαμογελάστε και "καλώς ήρθατε".

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Καλώς ήρθατε"

 • Παιδιά και χρήση κινητού

  Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν ένα απαραίτητο αντικείμενο για τα παιδιά. Με τα κινητά τηλέφωνα επικοινωνούν με τους γονείς και τους φίλους τους. Επιπλέον βοηθούν στη δημιουργία της προσωπικής τους ταυτότητας, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας.

 • Μαθήματα αγάπης για παιδιά

  Είναι καλό τα παιδιά να μάθουν να συμπονούν, να είναι ευγενικά και γενναιόδωρα. Κάποιες αρετές "καλλιεργούνται" από την οικογένεια. Γι αυτό οι γονείς πρέπει να να κάνουν μαθήματα αγάπης στα παιδιά τους.

 • Όταν η μαμά λείπει για δουλειές

  Πολλές μαμάδες επιλέγουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Συνήθως οι περισσότερες ευθύνες της καθημερινότητας "πέφτουν" στις εργαζόμενες μαμάδες. Είναι όμως εφικτό μία εργαζόμενη μητέρα να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια και ταυτόχρονα το μικρό αγγελουδάκι να μεγαλώνει με ασφάλεια.

 • Πώς να κάνουμε κοινωνικό ένα μοναχοπαίδι

  Στη σημερινή εποχή αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μόνο ένα παιδί. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους: Οικονομικούς, ανασφάλεια των νέων γονιών, έλλειψη χρόνου, πρακτικά προβλήματα, φόβος για τη σωστή διαπαιδαγώγιση των πολλών παιδιών κτλ. Κάποια μοναχοπαίδια είναι λιγάκι μοναχικά.

 • Επιστροφή στα θρανία

  Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τα παιδιά είναι καλό να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη νέα σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Γι αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του σχολείου.