Ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και νιώθουν ασφάλεια σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο το παιδί περνάει πολύ χρόνο, διαβάζει, παίζει και κοιμάται. Είναι καλό να δώσετε σημασία στη διακόσμηση ώστε το παιδί να νιώθει όμορφα στο χώρο του.
Μία ιδέα για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου είναι να αξιοποιήσετε τους τοίχους. Μπορείτε για παράδειγμα να ζωγραφίσετε και να βάψετε τους τοίχους. Μία ιδέα είναι να κάνετε γραμμές δρόμου και να τοποθετήσετε στο πάτωμα ένα μεγάλο αυτοκίνητο ώστε να είναι ένας τοίχος παιχνίδι. Οι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι βοηθούν ώστε το δωμάτιο να είναι καθαρό και συμμαζεμένο. Μία ιδέα είναι οι συρόμενοι κάδοι ώστε τα παιδιά να ρίχνουν εκεί τα παιχνίδια και τα ρούχα τους. Μπορείτε να ζωγραφίσετε τον συρόμενο κάδο ή να κολλήσετε αυτοκόλλητα. Ακόμη και τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της διακόσμησης. Αν για παράδειγμα τοποθετήσετε έναν μεγάλο δεινόσαυρο δίπλα σε ένα έπιπλο, το οποίο έχει παρόμοια χρώματα.
Αν θέλετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, στο οποίο θα συγκατοικούν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μπορείτε να διαλέξετε ίδια έπιπλα και ουδέτερα χρώματα αλλά να κάνετε δύο διαφορετικές διακοσμήσεις. Για παράδειγμα να κάνετε μία διαχωριστική γραμμή στο πάτωμα και να δημιουργήσετε δύο δωμάτια σε ένα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κρεβάτια σε ορθή γωνία και να υπάρχει εκεί ο διαχωρισμός ανάμεσα στους δύο χώρους. Στη συνέχεια μπορείτε να βάψετε με διαφορετικά χρώματα τους τοίχους και να επιλέξετε διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία: Λαμπατέρ, χαλιά, παιχνίδια.
Μία ακόμη ιδέα για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου είναι να δημιουργήσετε ένα διαστημικό δωμάτιο. Αυτό γίνεται εύκολα ζωγραφίζοντας πάνω σε κάποιο έπιπλο, για παράδειγμα πάνω στη βιβλιοθήκη, έναν πύραυλο, αστέρια ή ένα διαστημόπλοιο. Επίσης μπορείτε να κολλήσετε και τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα. Αν το παιδάκι σας είναι κοροτσάκι μπορείτε να βάλετε στη βιβλιοθήκη κορώνες, καθρέφτες και μία ζωγραφιά με τον πρίγκιπα/ βάτραχο. Μία ακόμη ιδέα διακόσμησης είναι οι χειροποίητες κορνίζες. Σε μία ξύλινη κορνίζα μπορείτε να βάλετε μία ζωγραφιά του παιδιού σας μαζί με μία φωτογραφία του και γύρω γύρω στην κορνίζα να κολλήσετε χρωματιστά μολύβια. Το παιδάκι θα χαρεί πολύ να βλέπει τη δική του χειροτεχνία μέσα στο δωμάτιό του.
Υπάρχουν πολλές ιδέες για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου και ανάλογα με την προσωπικότητα του παιδιού, μπορείτε να φτιάξετε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο. Μην ξεχνάτε πως αν σας βοηθήσει και το ίδιο το παιδάκι θα νιώσει τη χαρά της δημιουργίας.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο"

 • Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια

  Αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο κοριτσάκια και δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο και για τις δύο. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε δύο κρεβάτια και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο.

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.

 • Διακόσμηση παιδικού δωματίου

  Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντική από τη γέννηση του παιδιού μέχρι την εφηβεία του. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να παρέχει ασφάλεια και δημιουργική διάθεση στο παιδί. Είναι ο χώρος που ξεκουράζεται, που παίζει, που ηρεμεί και που κοιμάται.

 • Συμβουλές για ένα υγιεινό δωμάτιο

  Η διαμόρφωση και η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου απαιτεί φαντασία, διάθεση, αγάπη αλλά είναι καλό να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και τα σωστά υλικά ώστε να είναι φιλικά προς το παιδάκι σας. Έτσι θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα υγιεινό δωμάτιο. Επίσης το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ασφαλές για το παιδί σας.

 • Cool home

  Ο χειμώνας είναι μουντός και ο καιρός γκρίζος. Ο μόνος τρόπος να "πετάξουμε" από πάνω μας τη μαυρίλα είναι να ανανεώσουμε το χώρο μας και να βάλουμε φωτεινά χρώματα στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε ένα cool home και μία cool διάθεση.