Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια. Πάνω από όλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι θέλουμε και αν θέλουμε πίσω τον ερωτικό μας σύντροφο. Δεν αποτελεί κριτήριο να γυρίσουμε πίσω από συνήθεια, από ανασφάλεια ή επειδή δεν βρίσκουμε έναν καινούργιο έρωτα.
Αν πράγματι θέλετε να τα ξαναβρείτε με τον πρώην σας ή με την πρώην σας η σκέψη του/ της δεν αρκεί. Πρέπει να κάνετε κάτι ώστε να τον φέρετε πίσω και να τον ξανά διεκδικήσετε. Καταρχήν αναρωτηθείτε πώς ήσασταν στα πρώτα ραντεβού της σχέσης και πώς είσαστε τώρα. Μήπως θεωρούσατε τον ερωτικό σας σύντροφο δεδομένο και αφήσατε τα "προβλήματά" σας να σκιάσουν τη σχέση σας; Αν ναι προσπαθήστε να "γίνετε" πάλι εκείνος ο άνθρωπος που ήσασταν αρχικά. Τα καθημερινά προβλήματα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η ρουτίνα μας στερούν το ρομαντισμό και τις όμορφες στιγμές. Είναι καλό να προσπαθήσετε να γίνετε πάλι ρομαντικοί, ευγενικοί και γλυκείς. Αναλογιστείτε τι έχετε αγαπήσει στον ερωτικό σας σύντροφο και γιατί θέλετε να είσαστε μαζί. Έτσι θα μπορέσετε να τα εκφράσετε και να μεταφέρετε τους λόγους που θέλετε τον ερωτικό σας σύντροφο πίσω.
Για να ξανά κερδίσετε τον ερωτικό σας σύντροφο ζητήστε μία ειλικρινή "συγνώμη". Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι σφάλαμε και ότι ζητάμε συγνώμη. Η συγνώμη είναι έκφραση σεβασμού, αγάπης και μεταμέλειας. Προσπαθήστε να κάνετε πάλι τον ερωτικό σας σύντροφο να γελάσει και να χαμογελάσει, θα έχετε καταφέρει να σπάσετε τον πάγο. Πολλές φορές, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, παραμελούμε την εξωτερική μας εμφάνιση και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Σαφώς δεν είναι το παν η εξωτερική εμφάνιση αλλά δείχνει πως σεβόμαστε τον εαυτό μας και κατά συνέπεια και τον ερωτικό μας σύντροφο. Ανανεωθείτε λοιπόν και ξανά βρείτε τον ενθουσιασμό, που είχατε στην αρχή της σχέσης σας.
Μην περιμένετε την κατάλληλη στιγμή ώστε να μιλήσετε με τον πρώην σας ή με την πρώην σας, η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα. Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη και ο εγωισμός δεν συνάδει με ένα τόσο όμορφο συναίσθημα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;"

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Αιτίες χωρισμού

  Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.

 • Παντρεμένοι και ερωτευμένοι

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;". Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση. Μήπως όμως σε αυτό το σημείο χάνεται η μαγεία του έρωτα;

 • Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος

  Το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;" είναι επίκαιρο και αναπάντητο. Από πολλούς παντρεμένους ακούμε συχνά, ότι μετά από πολλά χρόνια γάμου το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται.

 • Ζευγάρια διαρκείας

  Μπορεί στον ερωτικό μας σύντροφο να μας τράβηξε η πληθωρική του προσωπικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας κρατήσει για πάντα κοντά του. Οι σχέσεις με διάρκεια είναι ένα μεγάλο ζητούμενο πολλών ανθρώπων. Η μονιμότητα είναι μία δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.