Η αλλαγή της πάνας βήμα - βήμα

Πολλές μαμάδες ανησυχούν για την ώρα της αλλαγής της πάνας. Η διαδικασία αλλαγής της πάνας είναι απλή ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. Για την αλλαγή της πάνας θα χρειαστείτε:
Μία καθαρή πάνα, μωρομάντιλα, μία πλαστική σακούλα απορριμάτων, κρέμα ενάντια στους ερεθισμούς (Δηλαδή μία κρεμούλα με οξείδιο του ψευδαργύρου), μία αλλαξιά ρούχα για το μωράκι γιατί γίνονται και ατυχήματα.

Η αλλαγή της πάνας βήμα- βήμα:
Πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας πριν από την αλλαγή της πάνας. Τοποθετήστε το μωράκι σας στο τραπεζάκι αλλαξιέρα ή σε οποιαδήποτε ασφαλή επιφάνεια αφού πρώτα την καλύψετε με μία καθαρή πετσέτα. Βγάλτε την πάνα ξεκολλώντας με προσοχή τα αυτοκόλλητα και ύστερα διπλώστε τα μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν πάνω στο δέρμα του μωρού σας. Στη συνέχεια καθαρίστε καλά την περιοχή των γεννητικών οργάνων με μωρομάντιλα ή με μία βρεγμένη, καθαρή πετσέτα. Τοποθετήστε την βρώμικη πετσέτα στα άπλυτα. Τοποθετήστε μία καθαρή πάνα κάτω από το μωρό και σκουπίστε το απαλά. Απλώστε μία αλοιφή ή κρέμα για να αποτρέψετε την υγρασία και τους ερεθισμούς. Αν το μωράκι έχει εμφανίσει ήδη ερεθισμούς επιλέξτε ένα προϊόν με οξείδιο του ψευδαργύρου. Στη συνέχεια ασφαλίστε την καθαρή πάνα κολλώντας τα αυτοκόλλητα από το πίσω μέρος της πάνας προς το μπροστινό. Η πάνα πρέπει να εφαρμόζει καλά αλλά να μη σφίγγει το μωράκι σας. Τέλος, πετάξτε τη βρώμικη πάνα και πλύνετε ξανά, καλά τα χέρια σας. Το νινί σας είναι έτοιμο για τρελά παιχνίδια.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Η αλλαγή της πάνας βήμα - βήμα"

 • Τα μυστικά του μπάνιου

  Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς αγχώνονται με το μπάνιο του μωρού τους. Το άγχος αυξάνεται στο πρώτο παιδάκι αλλά και όσο το παιδάκι είναι μικρούλι. Υπάρχουν κάποια μυστικά ώστε τα παιδάκια σας να λατρέψουν το μπάνιο.

 • Η υποχόνδρια μαμά

  Η υποχόνδρια μητέρα είναι υπερβολική και ως γνωστόν κάθε τι ωφέλιμο, βλάπτει στην υπερβολή του. Η υποχόνδρια μαμά επεμβαίνει συνέχεια στη ζωή του παιδιού της από φόβο και άγχος μήπως πάθει κάτι, μήπως προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή γενικά κινδυνεύσει η υγεία του.

 • Αυξήσεις στη συνδρομητική τηλεόραση

  Αυξάνεται από σήμερα το κόστος για την συνδρομητική τηλεόραση καθώς μπαίνει τέλος 10% ενώ υπάρχει και η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από τον επόμενο λογαριασμό σας.

 • Πασχαλινά δώρα για παιδιά

  Εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το δώρο που θα τους κάνει η νονά τους το πάσχα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιλογές για δωράκια. Πολλά παιχνίδια στο εμπόριο καθώς και δώρα, είτε ακριβά, είτε πιο οικονομικά.

 • Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζει η μεγάλη εβδομάδα και ο νονός και η νονά ψάχνουν να βρουν πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και είδη λαμπάδων στο εμπόριο. Πολλές φορές τα παιδιά ζητούν από τη νονά τους μία συγκεκριμένη λαμπάδα, που έχουν δει σε κάποια διαφήμιση.