Η άμβλωση μέσα στο γάμο

Πολλά είναι τα ζευγάρια που αποφασίζουν να μην κρατήσουν ένα παιδάκι και να προβούν σε μία άμβλωση. Είναι τελείως διαφορετικοί οι λόγοι της άμβλωσης όταν το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο και διαφορετικοί οι λόγοι για ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Η νομοθεσία επιτρέπει να γίνει μία άμβλωση όταν η εγκυμοσύνη δεν έχει κλείσει της δώδεκα εβδομάδες. Είναι γεγονός ότι αρκετές φορές μία εγκυμοσύνη είναι ανεπιθύμητη από ένα παντρεμένο ζευγάρι. Γι αυτό και ετησίως ο αριθμός των εκτρώσεων είναι μεγάλος. Το ερώτημα που τίθεται είναι: "Είναι ανεπιθύμητο και το παιδάκι;".
Κάποιοι λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι στην απόφαση της άμβλωσης είναι οικονομικής φύσεως. Δεν είχαν σκοπό να κάνουν ένα ακόμη παιδάκι, το οποίο ίσως τους "επιβαρύνει" οικονομικά. Υπάρχουν ζευγάρια η σχέση των οποίων οδεύει προς το διαζύγιο, με αποτέλεσμα να θεωρούν μία εγκυμοσύνη ανεπιθύμητη. Ένας ακόμη λόγος είναι το γεγονός ότι μία γέννα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία της μητέρας ή του βρέφους. Σε αυτή την περίπτωση τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να μην κρατήσουν το μωράκι. Υπάρχουν περιπτώσεις αμβλώσεων όπου η γυναίκα ήταν θύμα βιασμού. Ακόμη και όταν το ζευγάρι δεν είναι ψυχικά υγιές ίσως προβεί στη λύση της άμβλωσης.
Πολλοί είναι οι λόγοι που οδηγούν ένα παντρεμένο ζευγάρι στην απόφαση μιάς έκτρωσης, ως λύση για μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Τίθεται όμως το ερώτημα: "Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για μία ζωή;". Καλό θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις μεθόδους αντισύλληψης ή ακόμη να κρατήσουμε ένα παιδάκι και αν δεν μπορούμε να το μεγαλώσουμε, να το πάμε σε κάποιο ίδρυμα. Είναι καλό να σκεφτούμε διπλά μία απόφαση για άμβλωση, ειδικά όταν οι λόγοι δεν είναι σοβαροί.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Η άμβλωση μέσα στο γάμο"

 • Κάποιες συμβουλές για μία έγκυο

  Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους μιάς γυναίκας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το φαινόμενο της δημιουργίας μιάς νέας ζωής, μέσα στη μήτρα μιάς γυναίκας. Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο ευχάριστη αλλά η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Κατά συνέπεια θα γεννηθεί και ένα υγιές μωράκι.

 • Θηλασμός πλεονεκτήματα για το μωρό και για τη γυναίκα

  Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που έχει πολλά πλεονεκτήματα για το μωρό αλλά και για τη μανούλα. Το μητρικό γάλα και ειδικά το πρωτόγαλα, περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη το μωρό. Αποτελεί τον υγιέστερο τρόπο διατροφής για το μωρό και το προστατεύει από λοιμώξεις, αλλεργίες και μολύνσεις.

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Εγκυμοσύνη και χειμώνας

  Η χειμερινή εγκυμοσύνη οδηγεί σε ένα ανοιξιάτικο μωράκι. Ο χειμώνας είναι ψυχρός, κάνει κρύο αλλά η μέλλουσες μανούλες μπορούνε να ζήσουν και "ζεστές" στιγμές. Το μοναδικό μειονέκτημα μιας χειμερινής κύησης είναι οι ιώσεις. Παρόλα αυτά για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.