Ερωτική διάθεση και διατροφή

Η ερωτική διάθεση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, παθολογικούς έως και συναισθηματικούς. Η ερωτική διάθεση όμως επηρεάζεται και από τη διατροφή μας.
Η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού καθώς και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μειώνουν την ερωτική επιθυμία. Αυτό γίνεται επειδή αυξάνουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κι έτσι πέφτει η ενεργητικότητα μας. Φυσικά το σάκχαρο αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων και έτσι ελαττώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης.
Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος πρέπει να είναι επαρκή στον οργανισμό μας ώστε να έχουμε ενεργητικότητα και να μην νιώθουμε ατονία. Άλλωστε ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Επομένως μία μπριζόλα μαζί με σαλάτα, φασόλια, καρύδια και στρείδια είναι κάποιες ιδανικές λύσεις.
Φυσικά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι αιτία όπου δημιουργεί προβλήματα στην ερωτική διάθεση των αντρών αλλά, επίσης, δημιουργεί απώλεια αισθητικής και στα δύο φύλα.
Εν γένει τα πλούσια γεύματα δεν βοηθούν την ερωτική διάθεση. Ένα βαρύ γεύμα, πλούσιο σε υδατάνθρακες και μας προκαλεί νύστα και χάνουμε την ενέργεια μας. Είναι καλό να τρώμε με μέτρο και ισορροπημένα.
Τέλος, το άγχος απόκτησης ενός παιδιού ή το άγχος να μην συμβεί μία εγκυμοσύνη δεν είναι σύμμαχοι μιας καλής ερωτικής ζωής.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ερωτική διάθεση και διατροφή"

 • Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος

  Το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;" είναι επίκαιρο και αναπάντητο. Από πολλούς παντρεμένους ακούμε συχνά, ότι μετά από πολλά χρόνια γάμου το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται.

 • Συμπληρώματα λεκιθίνης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

  Η λεκιθίνη είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα συμπληρώματα διατροφής που δεν περιέχουν βιταμινες και ιχνοστοιχεία. Συνήθως περιέχουν φωσφατιδυλοχολίνη, η οποία είναι πρόδρομος μορφή της χολίνης.

 • Τροφές για μυαλό ξυράφι

  Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τροφές για πιο καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο. Κάποιες τέτοιες τροφές είναι οι εξής:

 • Φαγητό στο σχολείο

  Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι γονείς πρέπει να ασχοληθούν με το φαγητό των παιδιών στο σχολείο. Είναι καλό να δίνουν σημασία στο κολατσιό των μαθητών ώστε να είναι συγκεντρωμένοι και να έχουν πνευματική διαύγεια και συγκέντρωση.

 • Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

  Κατά κοινή παραδοχή ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ειδικά ο έρωτας των παντρεμένων, που η καθημερινότητα ενίοτε οδηγεί σε φθορά. Συχνά ακούμε πως τα καρύδια με μέλι και τα μύδια δημιουργούν μία ερωτική διάθεση αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές, με τα ανάλογα αποτελέσματα.