Εξωσχολικά βιβλία και διασκέδαση

Μικρό είναι το ποσοστό των παιδιών τα οποία διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Πολλά παιδιά τρομάζουν στην ιδέα ενός εξωσχολικού βιβλίου. Είναι λογικό τα παιδιά να "εθίζονται" στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη και η πληθώρα της πληροφορίας μέσω internet ακόμη ισχυρότερη. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι είναι μία καλή περίοδος ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση ενός εξωσχολικού βιβλίου.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά χαλαρώνουν από το διάβασμα, το σχολείο και την καθημερινή πίεση εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που έχουν. Στο σημείο αυτό οι γονείς είναι καλό να βρούνε κάποιο βιβλίο της αρεσκείας του παιδιού και να του το δωρίσουν. Προσοχή όχι να του επιβάλλουν να το διαβάσει αλλά να του το υποδείξουν ως έναν ακόμη τρόπο διασκέδασης.
Αν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς να απολαμβάνουν το διάβασμα ενός βιβλίου ίσως και τα ίδια να ξεκινήσουν δοκιμαστικά την ανάγνωση ενός εξωσχολικού βιβλίου. Αν ειδικά οι γονείς επιλέξουν κάποιο βιβλίο που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού,τα παιδιά θα ανακαλύψουν έναν καινούργιο κόσμο, τον κόσμο της γνώσης και τη μαγεία να μετατρέπουν τις λέξεις σε εικόνες. Με τα βιβλία τα παιδιά θα συγκινηθούν, θα γελάσουν, θα τρομάξουν, θα προβληματιστούν, θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Αρκεί να μην νιώσουν την ανάγνωση ενός εξωσχολικού βιβλίου ως μία ακόμη υποχρέωση.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Εξωσχολικά βιβλία και διασκέδαση"

 • Παιδιά και internet

  Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, τον αιώνα των τεχνολογικών επιτεύξεων και των ηλεκτρονικών επιτευγμάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο, τόσο για πληροφόρηση, όσο και για ψυχαγωγία. Το ιντερνέτ είναι ευρέως διαδεδομένο και στα παιδιά και στους εφήβους.

 • Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;

  Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται γιατί πρέπει ένα παιδάκι να μαθαίνει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Δεν υπάρχει "πρέπει" αλλά "θέλω". Η γνώση ξένων γλωσσών είναι διασκεδαστική αλλά και χρήσιμη. Το παιδάκι θα μπορεί να επικοινωνεί με ανθρώπους άλλων χωρών και πολιτισμών.

 • Επιστροφή στα θρανία

  Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τα παιδιά είναι καλό να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη νέα σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Γι αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του σχολείου.

 • Κριτήρια για την αγορά παιδικών παιχνιδιών

  Τα παιχνίδια είναι ευρέως διαδεδομένα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Είναι καλό να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε παιχνίδια για τα παιδάκια σας. Αρχικά ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί σας ή το βρέφος.

 • Πασχαλινά δώρα για παιδιά

  Εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το δώρο που θα τους κάνει η νονά τους το πάσχα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιλογές για δωράκια. Πολλά παιχνίδια στο εμπόριο καθώς και δώρα, είτε ακριβά, είτε πιο οικονομικά.