Εγκυμοσύνη και χειμώνας

Η χειμερινή εγκυμοσύνη οδηγεί σε ένα ανοιξιάτικο μωράκι. Ο χειμώνας είναι ψυχρός, κάνει κρύο αλλά η μέλλουσες μανούλες μπορούνε να ζήσουν και "ζεστές" στιγμές. Το μοναδικό μειονέκτημα μιας χειμερινής κύησης είναι οι ιώσεις. Παρόλα αυτά για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.
Μία ανησυχία μιας μέλλουσας μανούλας είναι το γεγονός ότι θα κλειστεί μέσα λόγο του κρύου. Παρόλα αυτά το κρύο δεν μπορεί να σας εμποδίσει να βγαίνετε έξω. Τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας πρέπει να κυκλοφορείτε έξω. Επιλέξτε ζεστά και άνετα ρούχα, βολικά παπούτσια και βγείτε για καφεδάκι, για ψώνια, για ένα cinema όπως ακριβώς θα κάνατε αν δεν ήσασταν έγκυος. Ακόμη και αν χρειαστεί κάποιες ημέρες να μείνετε μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε για να περάσει η ώρα σας. Διαμορφώστε το παιδικό δωμάτιο, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, δείτε μία ταινία αγκαλιά με το σύντροφό σας ή ονειρευτείτε τη στιγμή που θα φέρετε στον κόσμο το μωρό σας.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εφόσον οι δρόμοι έχουν πάγο, προτιμήστε να μην οδηγήσετε αλλά αν επιλέξετε να οδηγήσετε μην ξεχνάτε τη ζώνη ασφαλείας και να είστε προσεκτικές στο δρόμο. Πολλές μέλλουσες μανούλες φοβούνται πως θα αρρωστήσουν κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής κύησης. Ακόμη και αν κολλήσετε κάποια ίωση, θυμηθείτε πως έχετε πολύ δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα μιας και κάνετε σωστή διατροφή και παίρνετε βιταμίνες. Επίσης οι έγκυες μπορούνε να πάρουν αντιπυρετικά και κάποιες αντιβιώσεις. Φυσικά πάντα σε συνεννόηση με το γυναικολόγο σας. Ας μην ξεχνάτε πως η χειμερινή εγκυμοσύνη θα φέρει στον κόσμο ένα ανοιξιάτικο μωράκι, θα κινδυνεύετε λιγότερο από την επιλόχεια κατάθλιψη και θα μπορέσετε να κάνετε άφοβα πολλές βόλτες με το μωρό σας.
Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια αλλά μία όμορφη εμπειρία, την οποία είναι καλό να ζήσετε με χαρά και πολλά, πολλά χαμόγελα.
Καλό χειμώνα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Εγκυμοσύνη και χειμώνας"

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  Σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες είναι λαίμαργες και πιο επιρρεπείς στις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία του εμβρύου.