Είναι ασφαλές το μωρό μου;

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την ασφάλεια του μωρού τους. Είναι καλό να είναι λιγάκι προσεκτικές αλλά να μην έχουν περιττό άγχος, μιάς και η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποτελεί μία περίοδο άγχους αλλά μία περίοδο χαράς και γλυκιάς αναμονής. Αν έχετε κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι πρέπει να γίνεται συχνός κτηνιατρικός έλεγχος και να κάνετε στο κατοικίδιο όλα τα εμβόλια. Για να είναι ασφαλές το μωράκι η έγκυος πρέπει να προσέχει μέσα στο σπίτι τα εξής:
Τα καθαριστικά προϊόντα είναι τοξικά και μυρίζουν έντονα γι αυτό θα ήταν καλό να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα, όταν τα χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά να αναλάβει ο σύζυγός σας τις βαριές δουλειές. Αποφύγετε τις μπογιές γιατί η μυρωδιά τους είναι έντονη και προκαλεί ναυτία και ζαλάδα. Επίσης αν έχετε φυτά είναι καλό να φοράτε γάντια και να μην ανακατευόσαστε με λιπάσματα, φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα.
Για να είναι ασφαλές το μωράκι, η έγκυος πρέπει να προσέχει τις διατροφικές της συνήθειες. Καταρχήν είναι καλό να τρώτε σφιχτά/ βραστά αβγά ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο της σαλμονέλας. Επίσης προσοχή στην κατανάλωση ωμών θαλασσινών καθώς και σολομού ή τόνου. Ο σολομός και ο τόνος περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Παρόλα αυτά τα ψάρια είναι ωφέλιμα για μία έγκυο γυναίκα. Επιπλέον προσοχή στα λαχανικά. Πρέπει να τα πλένετε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης τοξοπλάσμωσης, που είναι επικίνδυνη για το μωράκι. Γενικότερα είναι καλό να αποφεύγετε το συκώτι, το ροκφόρ, το μπρι και τη ζαχαρίνη.
Η έγκυος πρέπει να είναι προσεκτική και στο γραφείο ώστε το μωράκι να είναι ασφαλές. Είναι καλό να μην κάνετε απότομες κινήσεις και να μην έχετε συνέχεια άγχος σχετικά με την απόδοσή σας. Όσον αφορά τα φάρμακα, σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης γρίπης, μιας αλλεργίας κτλ πρέπει να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας. Υπάρχουν κατάλληλα φάρμακα και αντιβιωτικά ώστε να μην βλάψετε το έμβρυο.
Επειδή ισχύει "νους υγιής εν σώματι υγιή" είναι καλό η έγκυος γυναίκα να κάνει γυμναστική αλλά ελαφριά γυμναστική. Μία καλή ιδέα είναι το περπάτημα ειδικά κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Για την ασφάλεια του μωρού η μέλλουσα μανούλα πρέπει να αποφεύγει τις πολλές και κουραστικές μετακινήσεις με πούλμαν ή αυτοκίνητο εφόσον οδηγεί η ίδια. Φυσικά πρέπει να αποφεύγετε την μηχανή. Ακόμη και στο θέμα του ντυσίματος μπορείτε να επιλέξετε άνετα ρούχα, χαμηλά παπούτσια και βαμβακερά εσώρουχα. Κατά συνέπεια θα νιώθετε ευκολία στην κίνηση. Όταν είναι υγιής και προσεκτική η έγκυος θα είναι και το μωράκι ασφαλές. Μία εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια απλά χρειάζεται λίγη προσοχή.
:)

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Είναι ασφαλές το μωρό μου;"

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

  Σαφώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους.

 • Κάποιες συμβουλές για μία έγκυο

  Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους μιάς γυναίκας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το φαινόμενο της δημιουργίας μιάς νέας ζωής, μέσα στη μήτρα μιάς γυναίκας. Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο ευχάριστη αλλά η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Κατά συνέπεια θα γεννηθεί και ένα υγιές μωράκι.

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.