Διακοπές με το μωρό σας

Όταν ολοκληρώνεται η ευτυχία ενός ζευγαριού με την αποκτηση ενός ή περισσοτέρων μωρών επέρχονται πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Σαφώς τα παιδάκια ομορφαίνουν τη ζωή μας αλλά πρακτικά αλλάζουν αρκετά πράγματα. Για παράδειγμα οι διακοπές σας θα είναι λιγάκι διαφορετικές αλλά εξίσου όμορφες. Αρκεί να οργανωθείτε και να κάνετε μία έρευνα όσον αφορά τους προορισμούς και τα πράγματα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας.
Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε ότι ανεξάρτητα με κάποιες πρακτικές δυσκολίες θα περάσετε όμορφα και θα ζήσετε όμορφες στιγμές με το σύντροφο και το μωρό σας. Τα παιδιά δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα, μιάς και δεν βλέπουν τα πράγματα όπως οι μεγάλοι. Γι αυτό βασική προϋπόθεση είναι να φροντίσετε για την ασφάλεια του μωρού σας. Έτσι θα νιώσετε κι εσείς ασφάλεια και θα περάσετε πιο χαλαρές διακοπούλες. Γι αυτό βεβαιωθείτε ότι στο μέρος που θα πάτε υπάρχει φαρμακείο και κάποιο ιατρικό κέντρο: Κάποιο νοσοκομείο, ένα κέντρο υγείας ή κάποιος υπεύθυνος γιατρός του νησιού. Οι τοπικοί θα είναι σε θέση να σας πληροφορίσουν γι αυτές τις λεπτομέρειες. Φυσικά θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποιον προορισμό, κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο ώστε να νιώθετε ασφαλείς. Το γεγονός ότι πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της υγείας του μωρού σας, δεν σημαίνει πως θα σας συμβεί κάτι "κακό". Μπορεί για παράδειγμα να πάθει το μωράκι σας μία απλή ωτίτιδα. Απλά ψυχολογικά θα νιώθετε καλυμένοι.
Το σπιτάκι ή το διαμέρισμα που θα βρείτε μπορεί να σας προσφέρει πολλά. Ανάλογα με το πόσο αντέχει το πορτοφόλι σας υπάρχουν και ξενοδοχεία τα οποία παρέχουν ακόμη και παιδικά γεύματα, baby-sitting κτλ. Μπορείτε όμως να επιλέξετε απλά ένα ενοικιαζόμενο σπιτάκι με κουζίνα και αυλή ώστε να ετοιμάζεται τα γεύματα του μωρού σας και να μπορείτε να έχετε χώρο για παιχνίδι. Επίσης προσπαθήστε να μείνετε κοντά σε κάποιο super market ώστε να προμηθευτείτε τρόφιμα, πάνες, παιδικές κρέμες για το μωράκι σας. Αν πάρετε ή ενοικιάσετε κάποιο μεταφορικό μέσο, μπορείτε να επιλέξετε και ένα δωμάτιο σε πιο απόμακρη τοποθεσία.
Καλό είναι να πάρετε μαζί σας κάποια αλειφούλα για κουνουπάκια, ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, δροσερά ρουχαλάκια, τα μπιμπερό του μωρού σας, κάποιο καπελάκι για τον ήλιο, την πιπίλα του και αν έχετε χώρο και ένα καροτσάκι για βόλτες. Τα καροτσάκια ηρεμούν τα μωρά και μπορείτε να απολαύσετε ένα ήρεμο καφεδάκι με το σύντροφό σας.
Ακόμη κι αν ξεχάσετε να πάρετε κάτι μαζί σας μην αγχωθείτε σίγουρα κι εκεί που θα επιλέξετε να πάτε, οι άνθρωποι έχουν μωράκια και θα σας ενημερώσουν για ό,τι χρεαστείτε. Επίσης μπορείτε να πάρετε και μία άποψη φίλων σας που έχουν μωράκια, σχετικά με κάποιον προορισμό που έχουν ήδη πάει και έμειναν ευχαριστημένοι.
Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Διακοπές με το μωρό σας"

 • Ασφαλείς οικογενειακές διακοπές

  Οι οικογενειακές διακοπές είναι ευχάριστες αλλά δημιουργούν άγχος στους γονείς. Οι γονείς θέλουν οι διακοπές να είναι και διασκεδαστικές και ασφαλείς. Είτε επιλέξετε να πάτε σε βουνό, είτε σε θάλασσα οργανωθείτε ώστε να περάσετε όμορφες και ήρεμες στιγμές.

 • Φθινόπωρο η εποχή των αλλαγών

  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Το Φθινόπωρο ειδικά το Σεπτέμβρη η οικογένεια επιστρέφει από τις διακοπές, οι γονείς επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο τους. Συχνά το Σεπτέμβρη κάποιοι γονείς αλλάζουν εργασία ή και σπίτι.

 • Τα παιδικά εμβόλια

  Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό θέμα της προληπτικής παιδιατρικής. Οι γονείς πρέπει να έχουν ένα παιδικό βιβλιάριο υγείας και να αναγράφουν σε αυτό κάθε εμβόλιο που κάνουν στο παιδάκι τους.

 • Συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες

  Πολλές είναι οι μανούλες που εργάζονται και παραπονιούνται ότι δεν περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Είναι λογικό ο χρόνος να σας φαίνεται πάντα λίγος μιάς και κάθε μανούλα θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το παιδί της.

 • Συνεργασία γονέα και παιδιού στις σχολικές εργασίες

  Μία απορία των περισσοτέρων γονιών είναι αν πρέπει να βοηθούν τα παιδιά τους με τις σχολικές τους εργασίες. Κάποιοι γονείς επιλέγουν να τα βοηθούν και κάποιοι άλλοι όχι. Το σημαντικό θέμα είναι ανεξάρτητα με τη βοήθεια των γονιών, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν το παιδί τους.