Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;

Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται γιατί πρέπει ένα παιδάκι να μαθαίνει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Δεν υπάρχει "πρέπει" αλλά "θέλω". Η γνώση ξένων γλωσσών είναι διασκεδαστική αλλά και χρήσιμη. Το παιδάκι θα μπορεί να επικοινωνεί με ανθρώπους άλλων χωρών και πολιτισμών. Θα γνωρίσει καινούργιες νοοτροπίες και την κουλτούρα κι άλλων πολιτισμών. Επιπλέον σε βάθος χρόνου, τα παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες θα έχουν επιπλέον εφόδια και προσόντα για τη μελλοντική τους δουλειά.
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει το παιδάκι την εκμάθηση μιάς ξένης γλώσσας, τόσο το καλύτερο. Στις μικρότερες ηλικίες τα παιδάκια μαθαίνουν και αφομοιώνουν ευκολότερα τις ξένες γλώσσες. Επιπλέον μαθαίνουν την ξένη γλώσσα μέσω διασκέδασης και παιχνιδιού. Πλέον στα φροντιστήρια υπάρχουν τμήματα pro junior και junior. Τα παιδάκια τόσο με τα βιβλία, όσο και με τη ζωγραφική, με το χορό, με το παιχνίδι, με τα computer games μαθαίνουν ευχάριστα και εύκολα μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες.
Το σημαντικότερο είναι το κάθε παιδάκι να δει την εκμάθηση μιάς ξένης γλώσσας σαν χόμπι ώστε να διασκεδάζει και να μην βαριέται. Επιπλέον είναι καλό το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς να γίνεται στο φροντιστήριο. Με αυτόν τον τρόπο τα μικρά παιδάκια δεν θα "κουράζονται" στο σπίτι.
Η διεθνής γλώσσα είναι η αγγλική. Παρόλα αυτά δημοφιλείς γλώσσες είναι τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Είναι καλό οι γονείς, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης να κάνουν μία έρευνα αγοράς σχετικά με τις τιμές, τις παροχές και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων. Στη σημερινή εποχή οι προσφορές είναι πολλές και δελεαστικές.
Η εκμάθηση μιάς ξένης γλώσσας θα κάνει τα παιδάκια σας "πλουσιότερα". Καλό φθινόπωρο και καλή σχολική σεζόν, σε γονείς και παιδάκια.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;"

 • Εξωσχολικά βιβλία και διασκέδαση

  Μικρό είναι το ποσοστό των παιδιών τα οποία διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Πολλά παιδιά τρομάζουν στην ιδέα ενός εξωσχολικού βιβλίου. Είναι λογικό τα παιδιά να "εθίζονται" στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη και η πληθώρα της πληροφορίας μέσω internet ακόμη ισχυρότερη.

 • Δίγλωσσα παιδιά

  Συχνό είναι στη σύγχρονη εποχή το φαινόμενο να παντρεύονται άνθρωποι από διαφορετικές χώρες. Κατά συνέπεια οι γονείς ενός παιδιού να μιλάνε διαφορετικές γλώσσες.

 • Πτυχία ισπανικής γλώσσας

  Τα διπλώματα της ισπανικής γλώσσας είναι τρία. Οι εξετάσεις για τα διπλώματα αυτά διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και αναγνωρίζονται από το ισπανικό κράτος. Τα διπλώματα είναι τα εξής: Τα πτυχία του πανεπιστημίου ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: 1. Certificado Inicial (CIE) 2. Diploma Intermedio (DIE) 3. Diploma Superior (DSE)

 • Πτυχία γαλλικής γλώσσας

  Τα πτυχία της γαλλικής γλώσσας χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το φορέα και με το επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

 • Πτυχία αγγλικής γλώσσας

  Υπάρχουν πολλά πτυχία αγγλικής γλώσσας. Κάθε πτυχίο αγγλικών έχει άλλο βαθμό δυσκολίας, άλλο επίπεδο γνώσεων και άλλη χρησιμότητα.