Αξεσουάρ μωρού

Πριν την άφιξη του μωρού σας είναι καλό να κάνετε κάποιες απαραίτητες αγορές ώστε να γίνει η ζωή σας εύκολη. Αρχικά ένα απαραίτητο αξεσουάρ είναι η κούνια που θα κοιμάται το νεογέννητο. Μαζί με την κούνια θα χρειαστείτε βαμβακερές κουβερτούλες και βαμβακερές πετσέτες, οι οποίες προστατεύουν τα ρούχα και τα σεντόνια από το γάλα που βγάζει το μωράκι όταν ρεύεται.
Σημαντικά αξεσουάρ είναι και τα ρουχαλάκια του μωρού σας. Θα χρειαστείτε αρκετά φορμάκια, φανελάκια, καλτσάκια, μαλακά παπουτσάκια και πάνες. Τα φανελάκια πρέπει να είναι μαλακά και βαμβακερά. Επίσης προσπαθήστε να έχουν μεγάλο άνοιγμα στο λαιμό. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων επιλέξτε τις πάνες μιάς χρήσης.
Τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε για τις βόλτες σας με το μωράκι σας είναι τα εξής: Ένα καροτσάκι, ένα μάρσιπο αγκαλιάς και τα απαραίτητα για το καροτσάκι αξεσουάρ είναι η τσάντα/ αλλαξιέρα. Επίσης αν οι μετακινήσεις σας γίνονται με το αυτοκίνητο αγοράστε ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου για την ασφάλεια του μωρού σας. Μπορείτε να αγοράσετε και κάποια αξεσουάρ παιχνίδια για την κούνια του μωρού σας. Επιλέξτε τα φωτεινά παιχνίδια που τοποθετούνται πάνω από την κούνια του νεογέννητου. Επίσης προμηθευτείτε κουδουνίστρες, οι οποίες ηρεμούν τα μωράκια εξαιτίας των ήχων που κάνουν.
Σημαντικά είναι και τα αξεσουάρ για το μπάνιο του νεογέννητού σας. Ένα μαλακό, φυσικό σφουγγαράκι, ένα βρεφικό αφρόλουτρο, μία λοσιόν καθαρισμού, μωρομάντιλα, βρεφικό λαδάκι και μαλακές πετσετούλες μπάνιου είναι κάποια από τα απαραίτητα αξεσουάρ μπάνιου.
Τα παραπάνω είναι τα πρώτα, απαραίτητα αξεσουάρ πριν την άφιξη ενός μωρού στην οικογένεια. Προσπαθήστε να κάνετε τις αγορές των αξεσουάρ πριν γεννηθεί το μωράκι σας. Έτσι θα κάνετε έξυπνες, οικονομικές αγορές και θα αποφύγετε το άγχος της "τελευταίας" στιγμής.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Αξεσουάρ μωρού"

 • Προτάσεις δώρων για νεογέννητο

  Υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες δώρων για νεογέννητα. Το δωράκι που επιλέγουμε εξαρτάται από τη συγγένεια, το φύλο του μωρού αλλά και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα δωράκι με αγάπη και γούστο.

 • Κάποια κόλπα για τα μωρά που κλαίνε

  Τα περισσότερα μωρά κλαίνε συχνά και οι γονείς πανικοβάλλονται γιατί δεν ξέρουν από τί προέρχεται το κλάμα. Δυστυχώς ένα μωράκι δεν μπορεί να μας πει τί έχει. Κατά συνέπεια πρέπει οι γονείς να μάθουν τις αντιδράσεις του και να λειτουργούν αναλόγως.

 • Προσκόλληση στη μαμά

  Πολλά παιδιά είναι προσκολλημένα στη μανούλα τους, διαμαρτύρονται και κλαίνε όταν η μαμά τους δεν ασχολείται μαζί τους ή φεύγει από το σπίτι. Αν το παιδάκι σας είναι προσκολλημένο πάνω σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά πρέπει να βάλετε κάποια όρια ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί.

 • Τα μυστικά του μπάνιου

  Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς αγχώνονται με το μπάνιο του μωρού τους. Το άγχος αυξάνεται στο πρώτο παιδάκι αλλά και όσο το παιδάκι είναι μικρούλι. Υπάρχουν κάποια μυστικά ώστε τα παιδάκια σας να λατρέψουν το μπάνιο.

 • Babywearing - Μάρσιπο αγκαλιάς

  Υπάρχουν πολλών ειδών μάρσιπα αγκαλιάς ανάλογα με την ηλικία του μωρού και τις ανάγκες του. Τα μάρσιπο διευκολύνουν τους γονείς στην κίνηση, έχοντας το μωράκι πάνω τους. Επιπλέον το μωράκι νιώθει ασφάλεια και συμμετέχει στις δραστηριότητες των γονιών.