Ανακαίνιση σπιτιού

Τα σημάδια της φθοράς του χρόνου "φαίνονται" και στα σπίτια. Επίσης η τεχνολογία εξελίσσεται και διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν καινούργια υλικά, βελτιωμένοι τρόποι κατασκευής κτλ. Επίσης κάποια ζευγάρια κάνουν μία ανακαίνιση ώστε να ανανεώσουν τη σχέση τους και να αλλάξουν το ύφος του σπιτιού. Μία ανακαίνιση είναι "κουραστική" αλλά αν έχετε χρόνο αποτελεί μία ευχάριστη διαδικασία.
Αρχικά είναι καλό να μιλήσετε με έναν αρχιτέκτονα σχετικά με τη διαδικασία της ανακαίνισης και για το ύφος που θα δώσετε στο σπίτι. Πρέπει να αποφασίσετε ποιούς τοίχους θα γκρεμίσετε, σε ποιά δωμάτια θα κάνετε ριζική ανακαίνιση, τί θα 'κατεδαφίσετε" και τί υλικά θα χρησιμοποιήσετε για τους καινούργιους χώρους και για τα εσωτερικά χωρίσματα. Είναι απαραίτητο να κάνετε έναν έλεγχο των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ώστε να δείτε αν χρειάζεται να τις αλλάξετε ή όχι. Στη συνέχεια πρέπει να δώσετε βάση στη θέρμανση, στα κουφώματα και στον κλιματισμό. Τα κουφώματα πρέπει να διατηρούν τη ζέστη στο χώρο, να είναι καλαίσθητα και να ταιριάζουν με το ύφος του σπιτιού σας. Η θέρμανση αποτελεί βασικό στοιχείο σε αρκετές ανακαινίσεις. Αν αποφασίσετε τί είδος θέρμανσης θέλετε, βρείτε όμορφα θερμαντικά στοιχεία, που να ομορφαίνουν το χώρο.
Στη συνέχεια δώστε βάση στα είδη υγιεινής και στην κουζίνα. Υπάρχουν πολλά υλικά, πολλά σχέδια και οι τιμές ποικίλλουν. Επομένως προσπαθήστε να ανακαινίσετε την κουζίνα και το μπάνιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε αυτά τα δύο δωμάτια είναι τα πρώτα που συνήθως ανακαινίζονται. Επίσης ίσως χρειαστεί να ανακινίσετε τα δάπεδα και τις σκάλες. Το βάψιμο των τοίχων είναι απαραίτητο σε μία ανακαίνιση εξαιτίας των φθορών, των σημαδιών και της φθοράς του χρώματος. Αν βάψετε τους τοίχους το σπίτι σας θα "απολυμανθεί" πιο ολοκληρωτικά και θα δωθεί μία άλλη πνοή φρεσκάδας στα δωμάτια.
Αν έχετε χρόνο και διάθεση επιλέξτε να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας. Έτσι θα γλιτώσετε κάποια έξοδα και θα διασκεδάσετε με τη διαδικασία.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ανακαίνιση σπιτιού"

 • Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια

  Αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο κοριτσάκια και δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο και για τις δύο. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε δύο κρεβάτια και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο.

 • Χτίσιμο σπιτιού

  Το όνειρο πολλών παντρεμένων ζευγαριών είναι να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους. Το χτίσιμο ενός σπιτιού είναι μία ευχάριστη διαδικασία αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και τη δική του αισθητική για το χτίσιμο του σπιτιού του.

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.

 • Ένα σπίτι όλο υγεία

  Όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά το σημαντικότερο θέμα είναι η υγεία και η ασφάλειά τους. Τα κεριά δημιουργούν μία ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο. Παρόλα αυτά για ένα σπίτι όλο υγεία επιλέξτε κεριά από κερί μέλισσας, που δεν απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες τοξικών ουσιών.

 • Cool home

  Ο χειμώνας είναι μουντός και ο καιρός γκρίζος. Ο μόνος τρόπος να "πετάξουμε" από πάνω μας τη μαυρίλα είναι να ανανεώσουμε το χώρο μας και να βάλουμε φωτεινά χρώματα στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε ένα cool home και μία cool διάθεση.