Αιτίες χωρισμού

Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.
Κάποιοι λόγοι χωρισμού είναι οι εξής:
Εάν κάποιος από τους δύο απατήσει τον άλλο ή διατηρεί παράλληλη σχέση.
Εάν κάποιος εκ των δύο είναι αλκοολικός, βίαιος και ασχολείται με τον τζόγο.
Εάν ο σύντροφός μας, μας ζηλεύει, μας καταπιέζει, μας εγκλωβίζει.
Εάν νιώσουμε δυστυχισμένοι και όχι ευτυχισμένοι.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καλή ερωτική ζωή ή όταν δεν υπάρχει καθόλου ερωτική επαφή.
Κάποιοι θεωρούν αιτία χωρισμού την έλλειψη εμπιστοσύνης, σεβασμού και όταν δεν υπάρχει αλληλοκατανόηση και αμφίπλευρες υποχωρήσεις.
Όταν ο ένας από τους δύο αλλάξει προς το χειρότερο και δεν μας εξηγεί τους λόγους της αλλαγής αυτής.
Όταν νιώσουμε πως δεν δίνουμε χαρά και αγάπη στο σύντροφό μας.
Ίσως η ρουτίνα και η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι ακόμη μία αιτία χωρισμού.
Αν κάποιος από το ζευγάρι άρχιζε να φλερτάρει με άλλους ανθρώπους.
Αν υπήρχαν οικονομικά ή άλλα οφέλη από αυτό το γάμο.
Μία ακόμη αιτία χωρισμού είναι όταν δεν μας καλύπτει συναισθηματικά ο σύντροφός μας.
Πολλές είναι οι αιτίες για έναν χωρισμό και διαφορετικές για τον κάθε χαρακτήρα. Το σημαντικό είναι να συζητήσουμε με τον άνθρωπό μας και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα "θέλω του" και τις αιτίες που οδήγησαν τη σχέση σε ένα τέλμα. Κάποιες φορές υπάρχει αγάπη, σεβασμός, εκτίμηση απλά η σχέση κάνει τον κύκλο της και τελειώνει. Είναι σωστό να σκεφτούμε ώριμα το ενδεχόμενο ενός χωρισμού, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά στο γάμο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Αιτίες χωρισμού"

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.

 • Συμβουλές για να διατηρηθεί το ερωτικό πάθος

  Το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;" είναι επίκαιρο και αναπάντητο. Από πολλούς παντρεμένους ακούμε συχνά, ότι μετά από πολλά χρόνια γάμου το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται.

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.