Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.
Κάποιες φορές η οικειότητα οδηγεί στη ρουτίνα και κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι να βαριέται. Αυτό συμβαίνει γιατί η ζωή τους έχει μπει σε ένα πρόγραμμα και σπανίως κάνουν διαφορετικά πράγματα. Επίσης αν ο ένας από τους δύο αρχίσει να ξενοκοιτάζει, σαφώς θα βαριέται το σύντροφό του. Η έλλειψη ρομαντισμού και τρυφερότητας δημιουργούν προβλήματα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Αρκετά είναι τα ζευγάρια που δεν επικοινωνούν ουσιαστικά και δεν εκφράζουν τα συναισθήματα και τα "θέλω τους". Η συνέπεια αυτού είναι η αποξένωση και μία αναμενόμενη "βαρεμάρα". Ακόμη κι αν υπάρχει αγάπη ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, αν δεν βγαίνουν έξω μόνοι ή με φίλους, πιθανόν κάποια στιγμή να νιώσουν πως βαριούνται. Επιπλέον κάποιες σχέσεις δεν βασίζονται σε αληθινά και ουσιαστικά συναισθήματα. Καποιοι άνθρωποι παντρεύονται από ανασφάλεια και για να μην μείνουν μόνοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις λογικό είναι να υπάρχουν στιγμές που βαριούνται.
Οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν συνέχεια εξέλιξη, συναισθήματα και θάρρος. Ακόμη κι αν νιώσετε ότι βαριόσαστε το σύντροφό σας, συζητήστε το μαζί του και βρείτε τις αιτίες. Ανανεωθείτε και μιλήστε ανοιχτά για όσα σας προβληματίζουν. Κανένας δεν μας έχει πει ότι ο γάμος έχει μόνο τις όμορφες στιγμές του.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι"

 • Αναθέρμανση μιάς σχέσης

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που μετά από κάποια χρόνια γάμου αισθάνονται ότι έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ενώ υπάρχει αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ερωτική φλόγα και το πάθος τείνει να εξαφανιστεί.

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Εποικοδομητικοί καβγάδες

  Οι καβγάδες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετά παντρεμένα ζευγάρια. Μπορούν όμως αυτοί οι καβγάδες να είναι εποικοδομητικοί; Κάποιοι υποστηρίζουν πως όταν καβγαδίζουν με τον ερωτικό τους σύντροφο, αφού ηρεμήσουν, τον ποθούν περισσότερο. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.

 • Αιτίες χωρισμού

  Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.

 • Παντρεμένοι και ερωτευμένοι

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;". Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση. Μήπως όμως σε αυτό το σημείο χάνεται η μαγεία του έρωτα;