Ένα σπίτι όλο υγεία

Όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά το σημαντικότερο θέμα είναι η υγεία και η ασφάλειά τους. Τα κεριά δημιουργούν μία ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο. Παρόλα αυτά για ένα σπίτι όλο υγεία επιλέξτε κεριά από κερί μέλισσας, που δεν απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες τοξικών ουσιών. Μην ανάβετε πολλά κεράκια ή αν έχετε τζάκι, το οποίο δεν έχετε ανάψει, τοποθετήστε τα κεράκια σας εκεί. Έτσι θα φεύγει ο καπνός από την καμινάδα. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το τζάκι. Για να έχετε και τη ρομαντική αυτή ατμόσφαιρα και ένα σπίτι όλο υγεία, διαβάστε τις παρακάτω μικρές συμβουλές:
Ελέγξτε ότι η κατασκευή του τζακιού σας είναι σωστή και ότι ο καπνός φεύγει από την καμινάδα και δεν διαχέεται στο χώρο σας. Βεβαιωθείτε ότι το τζάκι σας "τραβάει" καλά. Όταν ανάβετε το τζάκι σας μην αφήνετε τα παιδιά στον ίδιο χώρο μέχρι να σταθεροποιηθεί η φωτιά. Επίσης μην ανάβετε συνέχεια το τζάκι και βάλτε το κατάλληλο προστατευτικό μπροστά από το τζάκι σας.
Ο καπνός του τσιγάρου είναι επιβλαβής για την υγεία των παιδιών. Γι αυτό για ένα σπίτι όλο υγεία επιλέξτε να καπνίζετε μόνο στους εξωτερικούς χώρους ή αν καπνίζετε εντός του σπιτιού να αδειάζετε συχνά τα τασάκια και να αερίζετε τους χώρους. Επίσης είναι καλό να μην καπνίζετε στους χώρους που κάθονται τα παιδάκια σας.
Για ένα σπίτι όλο υγεία σημαντικό ρόλο παίζει η θέρμανση. Φροντίστε η θερμοκρασία να είναι σταθερή γύρω στους 18- 19 βαθμούς κελσίου. Αποφύγετε τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και όταν έχετε κόσμο στο σπίτι χαμηλώστε το θερμοστάτη. Ένα ακόμη safety tip είναι να έχετε μαζεμένα τα καλώδια και καλά κρυμμένες τις πρίζες ώστε τα παιδιά να παίζουν άφοβα μέσα στο σπίτι. Επιπλέον είναι καλό να καθαρίζετε τη σκόνη από τα έπιπλα και να αερίζετε συχνά τα δωμάτια. Έτσι θα έχετε ένα σπίτι όλο υγεία.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ένα σπίτι όλο υγεία"

 • Χαρούμενο σπίτι

  Η διαμόρφωση και η φροντίδα του σπιτιού μας, μας προκαλεί θετικά συναισθήματα. Επίσης επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση και μας βοηθά να ηρεμούμε και να χαλαρώνουμε. Σαν το σπίτι μας τίποτα.

 • Cool home

  Ο χειμώνας είναι μουντός και ο καιρός γκρίζος. Ο μόνος τρόπος να "πετάξουμε" από πάνω μας τη μαυρίλα είναι να ανανεώσουμε το χώρο μας και να βάλουμε φωτεινά χρώματα στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε ένα cool home και μία cool διάθεση.

 • Γιορτινές προετοιμασίες και παιδιά

  Τα χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά χαίρονται ιδιαιτέρως μιας και στο σπίτι η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή και ζεστή. Είναι καλό οι γονείς να κάνουν γιορτινές προετοιμασίες ώστε να δώσουν ώθηση στη φαντασία και στη δημιουργικότητα των παιδιών.

 • Ανακαίνιση σπιτιού

  Τα σημάδια της φθοράς του χρόνου "φαίνονται" και στα σπίτια. Επίσης η τεχνολογία εξελίσσεται και διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν καινούργια υλικά, βελτιωμένοι τρόποι κατασκευής κτλ. Επίσης κάποια ζευγάρια κάνουν μία ανακαίνιση ώστε να ανανεώσουν τη σχέση τους και να αλλάξουν το ύφος του σπιτιού.

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.